söndag 10 april 2011

Mätt

Nu har magen fått sitt, mätt och nöjd sitter jag och vilar mitt knä som faktiskt är lite svullet. Men så har jag varit i full fart hela dagen.
Inspirerad av en vän gjorde jag en variant av grekisk pytt till middag. Kycklingbitar åkte ner i marinad i morse.  De stektes sen  i ugn med potatis, färsk timjan, röd lök, tomat och paprika. Fetaost åkte i mot slutet. Till det gjorde jag en sås med creme fraiche, vitlök, riven gurka, honung, färsk timjan samt lite salt och peppar. Det blev supergott, pricken över i. Nu får magen en paus innan vi ska få efterrätt. Idag blir det limemarinerade jordgubbar med pepparkakssmulor och grädde.

Forskningsfonden för klinisk Neurovetenskap

På universitetssjukhuset i Umeå forskar de om många olika slags neurologiska sjukdomar, bl.a ALS, MS, Parkinson, ärftliga Norrlandssjukdomar för att nämna några. Skänk gärna en slant till pg: 78 14 71-8 för att stödja deras arbete!

Städning inne och ute

Nu har värsta vinterutrustningen åkt ner i källaren, det är städat på övervåningen, granar sen jul ska klippas ner i en säck, kanske jag orkar bära bort skidor från bron, det börjar banne mig kännas som vår även om det är mycket snö kvar!!

Narkolepsi

Morgonkaffet sitter som en smäck! Ser solen sila mellan molnslöjorna på himlen, en god kopp java sittande tillbakalutad i soffan. Tittar på nyheterna just nu där de pratar om narkolepsi. Det visar sig att läkemedelsverket hela tiden får in fler anmälningar om barn som drabbats efter att ha vaccinerats mot svininfluensan. Jag tycker att det är otäckt att det har blivit så, att ett vaccin får släppas igenom innan det har testats färdigt. Övriga vaccin som ges till barn har ju många år på nacken innan de släpps.  Vaccinet har säkert varit bra för många men jag tänker på alla de som fått sitt liv förstört, det är orättvist. De flesta följde ju bara rekommendationerna, man vill ju gärna tro på en läkare eller annan myndighetsperson när de säger att det är nödvändigt. Jag kommer ihåg hur jag velade hit och dit, bestämde mig tidigt att inte vaccinera mig själv men jag hade  svårt att ta beslutet vad gällde sonen. Med astma låg han desssutom i riskgruppen. Han fick inget vaccin, det slutade med att jag följde min magkänsla. Han var dessutom jättesjuk i influensa den perioden, den läkare vi träffade då sa att det med stor sannolikhet var svininfluensan han hade haft. Då blev det riktigt lätt att ta beslutet.