lördag 16 april 2011

Lördagkväll

Tvättmaskinen fick lite handpåläggning av en kunnig person, har provkört en maskin och det verkar fungera, fast den hostade och fräste lite när den skulle pumpa ur vattnet vid ett tillfälle. Hoppas det var sista gången och att den går som en klocka hädanefter....
Sonen är hos en kompis i Gullänget och jag och mamma åt räkor med hemgjord vitlöksmajonäs till middag. Gott! Ligger i soffan och väntar på att tumlaren ska stanna så att jag får lägga tvätten åt sidan för i kväll.

Klockan-elvig!

" När förmiddagen börjar lida mot sitt slut och du känner dig lite nere, ska du inte oroa dig - du är förmodligen bara lite klockan - elvig". sa Nalle Puh! Kanske är det problemet med min tvättmaskin, den är klockan-elvig! Nere är den ju definitivt, i källaren!

NEEEJ

Min tvättmaskin är trasig....den tappar inte ut vattnet.....jag har med stor möda tagit mig ner på golvet, tömt den manuellt, kollat renslucka...men inget fel där....skit också!!!!!  Vilken maktlöshet man känner när man inte kan åtgärda saker själv, när dessutom en enkel sak som att böja sig ner inte fungerar utan ett stort bök. Tänker på alla människor som alltid har det så här, att kroppen inte fungerar som den ska...vad de gör det  bra!  Jag har tvätthögar som räcker till Kebnekaises topp om man staplar dom på varandra...Tur att mamma bor nära, så nu går hennes maskin varm i stället. Hoppas den håller....

Lördag

Barnen vaknade halv nio så då började även jag röra på mig. Min rygg börjar krångla, illa, ibland hugger det till. Nu gäller det att sköta om den så gott det går, ryggskott skulle inte vara nån bra idé nu....Knäet värker lite men det är inte så konstigt. På natten när jag sover lägger jag mig så att benet hamnar i vinkel så att knäböjningen blir maximal. Efter ett tag vaknar jag av att det värker i knäet och innan jag har lyckats räta ut det känns det som om det ska gå av. Inte konstigt att det går framåt med böjningen, jag tränar till och med på natten!