torsdag 21 april 2011

Flygdags

Tittar ut genom fönstret för att se om det är några kvastar på gång, men inte en enda har jag sett.  Var är alla påskkärringar? Det blev en snabb sväng till stan, sonen behövde en ny cykelhjälm, så nu lyser det illgrönt på hans skalle. Förra hjälmen var också grön men den var mönstrad...Vi passade på att laga middag på Max innan vi drog hemåt. Nu sitter jag i soffan med ett glas rött och njuter av att det är påskledigt. Junior är ute och cyklar med nya hjälmen på huvudet och för att göra det hela fullkomligt så snurrar tvättmaskinen i källaren. Den jobbar, inte jag!

Skärtorsdagskul!

Idag har jag träffat söta påskkärringar, påskgubbar, harar och en och annan kyckling. En visade sig ha parkerat på min axel! Skoldagen gick fort, men det är ju så när man har trevligt. De äldsta eleverna hade planerat en temadag för hela skolan. Med lekar och uppdrag. Det var kallt och snåigt på morgonen men mitt på dagen kom solen fram så då blev det jätteskönt!
Det känns härligt med påsklov, många elever var trötta så en paus i terminen passar alldeles utmärkt. När skolan sen startar igen är det bara sex veckor kvar av terminen. Sex veckor....! Och av de veckorna är det bara fyra hela veckor. De två sista är kortveckor. Hjälp, var tog den här terminen vägen...???  Nu ska vi i alla fall fira påsk först. Glad påsk till er alla!