lördag 7 maj 2011

Hungriga grabbar

Sådär nu har tre hungriga grabbar delat på 12 mjuka tunnbrödmackor, sex kakor och en liter blåbärssoppa! Efter att ha tinat mackor i omgångar var de till slut mätta! Och den kokta blåbärssoppan som enligt vissa smakade nypon? tog också slut. Fast det konstaterades att blåbär är godare även om nypon också är gott! Så det smakade nog blåbär ändå....

Tiderna förändras

Vi växte upp med hemlagad mat, vi fick resa på oss för att byta TV-kanal, vi cyklade till skolan utan hjälm, snabbspolade kassettband med en blyertspenna, var tvungna att gå över till grannbarnen i stället för att ringa på mobilen för att ta reda på vad dom gjorde och  affärerna var alltid stängda på söndagar.

Utedag

Tänk att vädret är så härligt idag. Efter senaste tidens kyla är det välgörande med sol och värme. Nytvättade lakan hänger ute på tork, i växthuset är det skön värme, plantorna ( och ogräset som följde med i jorden) frodas. Det kliar i fingrarna över allt som finns att ta tag i men jag känner att ryggen inte riktigt vill så det får bli en lugn dag.
Nu har jag bokat flygbiljetterna till Amsterdam i juni. Ser fram emot att åka dit på semester. Få se om det passar släkten i Borlänge att vi mellanlandar där på vägen dit och hem!  Vi kör till Arlanda och sen flyger vi, har fått tag i biljetter till bra pris för två vuxna, är man 12 räknas man som vuxen!

Lördagssol!

Så underbart att dra upp rullgardinen och se solen lysa! Det gör att allt känns lite lättare. Min rygg känns fortfarande okej, mitt knä värker inte så mycket idag, så det är helt enkelt upplagt för en toppendag! Jag har fått mitt morgonkaffe och läst tidningen. Nu ska jag gå ut och stänga fläkten i växthuset, eftersom solen lyser  blir det varmt nog av den!