måndag 18 juli 2011

Tappade pengar

Sonen kom hem nöjd efter ännu en baddag men ledsen för att pengar försvunnit ur hans börs. När hans stod och skulle betala sin hamburgertallrik var sedlarna väck. Med hjälp av sina egna mynt och en kompis kunde han skramla ihop tillräckligt med mynt för att betala en hamburgare. Hur pengarna försvunnit kan vi inte riktigt räkna ut, risken är väl att de ramlat ut och någon oärlig person tagit pengarna själv i stället för att lämna in dem till receptionen. Men som jag sa till honom, ingen fara, huvudsaken att han hade roligt, inte gjorde sig illa och att det löste sig så han fick lite mat i alla fall!

Resa igen

Nu har jag ringt och bokat tid för vaccinationsrådgivning.  Viss vaccination behöver påbörjas ganska omgående inför vår resa. Sonen har inget skydd mot hepatit till exempel.
Idag har jag också betalat in anmälningsavgiften till resan.  Resan är bokad så att den inte inkräktar på sonens nationella prov eller på de jag ska genomföra med mina treor. Nu blev det plötsligt på riktigt...

Det kommer att bli så härligt. Två veckor av äventyr i Vietnam och sedan en veckas semester i Hua Hin. 


Tänk att resan ser ut att äntligen bli av.....knappt jag törs tro det....

Ditt och datt

Det gick riktigt bra att träna idag, skönt. Knäet krånglade inte så mycket. Efter träningen tog jag en promenad i regnet och skickade iväg en födelsedagspresent till de Heen. Köpte sen lite potatis till middagen, det ska bli Heléns poolfisk. En kopp kaffe hos mor och nu har jag ätit upp resterna efter gårdagens Langos. Inte riktigt lika gott som när det är nyfriterat men helt okej...Mätt blev jag i alla fall.

En regnig morgon

Idag blev det inget kaffe på bron, lite för gråkallt för att vara njutbart. Dags för frukost om en stund, sonen ska med en kompis på badhuset, jag ska träna och ta reda på tvätt. Såg alldeles nyss en man som skrapade fram fem miljoner på en trisslott, han såg helt chockad ut, men rätt nöjd ändå. Det känns helt omöjligt att föreställa sig hur jag själv skulle reagera om jag hade sån tur. Men drömma kan jag ju alltid göra!