onsdag 27 juli 2011

Lalala, vilken härlig kväll!

En kopp kaffe hos en god vän lockade så jag tog en promenad efter middagen.  Det blev till en sommarkväll med skön temperatur, nästan inga myggor ( fast det fanns prickiga ben), gott kaffe, god kaka, mycket gott kallt vitt vin, smaskiga snacks framtrollade med knäna, men framförallt trevligt surr om glatt och allvarligt i en salig blandning, som det brukar bli när vi ses. Vilken härlig kväll!

Andra varvet

Nu är andra varvet i pannrummet klart. Härligt, det blir så ljust och fräscht. Min nacke protesterar och tycker att det har varit jobbigt att måla tak och bakom alla rör uppe under taket. Men med Bengay insmord på det onda och efter att ha gjort McKenzieövningar för nacken så känns det faktiskt lite bättre!

Sitter och tittar på ett program som heter "60 minute makeover". På en timme gör de om 4-5 rum i ett hus. En designer  bestämmer hur det ska se ut, ett team med 4-5 människor som jobbar i varje rum. Efter 30 minuter har de en tepaus då de går igenom och diskuterar vad som är kvar....Vissa rum målas 2! varv medan det tapetseras och donas i andra. Sedan sätts det in möbler i de nymålade rummen, tavlor och hyllor monteras på väggar, gardiner sätts upp. Alltså hur är det ens möjligt????? Torktid nån, hallå? Ibland målar de till och med hyllor som det sen sätts dekorationer på....så vet man att det tar 2-3 dygn för möbler att bli genomtorra efter sista strykningen innan man kan sätta saker på dem.....De måste kunna trolla, jag vill också kunna trolla...då kan jag svinga trollspöet och simsalabim- är golvet i pannrummet och mammas förråd målat också!

Måste bara tillägga att nu ser jag att de trycker upp kuddar mot de nymålade väggarna också...tjoho!!

Och hallå- barnen kan skriva med tavelkritor där det är nymålat med tavelfärg....

Åksjuk

Jag har en förmåga att bli åksjuk när vägarna är slingriga och kurviga. För de flesta brukar det gå bra om de får köra då. Men jag, jag blir åksjuk fast jag kör....lätt illamående lämnade jag av sonen i Storborgarn, ännu blekare kände jag mig när jag äntligen fick kliva ur bilen hemma. Undrar hur vanligt det är att bli åksjuk fast man kör?? Nästa illamåendeomgång väntar på fredag när han ska hämtas.....

Lägerdags

Packningen står redo i hallen, nu är det bara frukosten kvar sen ska vi ge oss av mot Storborgarn. Slog nyss mitt knä i hörnet på soffbordet, rekommenderas inte....det gör nog ont om det är ett friskt knä men det var mitt lappverk som tog smällen. Det känns också i kroppen att jag har gjort saker de senaste dagarna som jag inte är så van vid...jag är öm lite överallt, nacke, axlar, armar, rygg, rumpa.......Men så länge det inte gör ont är det ju faktiskt bra!