fredag 29 juli 2011

Nu är det helg

Idag har jag varit med om min första kostockning. På väg till Storborgarn för att hämta hem sonen dök jag(och många andra med mig) på ett gäng kor. Ringde den jag trodde var ägaren till kossorna, jag gissade rätt. Det visade sig att det var andra gången samma dag de rymt. På hemväg höll de på att samla ihop kossorna för att leda tillbaka dem till hagen. Det var då det blev riktig kostockning, jag satt fast i ca 10 minuter innan det gick att sakta rulla framåt. Inte för att vara dum med korna men de beter sig faktiskt trögare än renar. De flyttar sig inte en mm. Och då menar jag verkligen inte en mm. Tänker jag snälla tankar tror jag nog är för att de är nyfikna och vill veta vad det är för mullrande saker som kommer och vill fram. Till slut kom vi hem i alla fall. Åt middag hos mor, sen målade jag hennes golv en andra gång. Nu ska det få torka vidare i lugn och ro. Om ett par, tre dygn är det härdat och klart att hantera riktigt!

Ansökan inskickad

Idag har jag fyllt i blankett och skickat in alla bilagor för att ansöka om lärarlegitimation. Från och med måndag kan man ansöka via nätet, men jag orkade inte scanna alla bilagor som jag skulle behöva skicka med, därför använder jag mig av det gamla hederliga traditionella sättet: Posten, i ett kuvert med porto. Även om det kommer att ta längre tid innan legitimationen kommer känns det som om det inte spelar någon roll. Jag har ju mitt jobb och innan dispensen går ut har jag nog hunnit få legitimationen..!

Nymålat

Golvet i pannrummet har fått sitt första lager färg...det blir snyggt. Den färgen är övermålningsbar efter sex timmar så när sonen är hämtad ikväll får mor bjuda på middag så fixar jag sista varvet då. Sen är ett rum klart! Nu snurrar tvätten i maskinen, hoppas hinna med ett gäng tvättar innan jag måste åka till Storborgarn.
Fredagmorgon, ikväll ska sonen hämtas! Det ska bli härligt att få hem honom ett tag igen. Hoppas bara jag slipper bli åksjuk idag. Nu har jag avslutat frukosten och ska strax ge mig iväg till mamma för att måla första varvet på pannrumsgolvet. På´t bara...