måndag 8 augusti 2011

Den nya, bitvis oförstående tiden, möter den gamla.

Jag har precis läst ut en roman som heter " Skogen". Författare är Margareta Lindholm. Den handlar om ett tvillingpar som lever i en stuga i gammelskogen som de skött hela sitt liv åt kyrkan som ägt marken. Nu är den såld och det kommer en ny ägare som inte vill förlänga arrendet. Helt plötsligt står de utan hem...Boken är skriven i dagboksform och det är Maria, ett av syskonen som skriver. Ju närmare dagen kommer då de måste lämna sitt hem ju mer tänker hon på sin barndom, sin kärlek till skogen och det ständiga hoppet att allt ska ordna sig trots allt.

Nu vill jag att mina chilifrukter blir röda snart!


Återbudslista

Nu har jag ringt den sköterska som planerar operationer så nu står jag på återbudslistan. De planerar inte in  några operationer före vecka 34...då vill jag helst att det ska vara klart...men samtidigt förstår jag att det är svårt med tider, semester och allt. Jag har i alla fall köpt Descutan idag så att det finns hemma om de ringer och säger att det bli operation i morgon...Då behöver inte jag säga nej för att apoteket är stängt.
Sådärja, nu har bästa hjälpredan varit här så nu har jag fått det städat i hela huset. Underbart. Såpa doftar ljuvligt. Jag har också varit på biblioteket och hämtat böcker till mig och sonen. Nu har vi att läsa igen. Det ser ut som att det skiner upp på himlen, solen tittar fram. Det gör gott efter nattens regn.

God morgon, god morgon

Oj vad regnet har öst ner i natt. Ännu en tussdag, tur att de svarta vinbären blev plockade igår eftermiddag när det var regnuppehåll en stund. På förmiddagen ska jag på vift med mor, sen blir det nog lite matte, jag ska ta reda på tvätt, fika hos grannen, biblioteket och hämta böcker. Det ser ut som om jag kommer att få den här dagen att gå också.