fredag 23 december 2011

Ljusen är tända, julmusiken spelar, mumsar på nån knäck och blodapelsin och bara njuter av dagen. Väntar på att resten av familjen ska anlända, nu är de ute efter vägen, hoppas allt går bra!

Vi har ätit lunch efter att sonen varit iväg och spelat fiol för den sjuka tanten, nu hänger han på sitt rum efter ett bastubad och slappar han med.Några lugna, mysiga dagar väntar oss alla.

Skrapdan - bästa dan!

"Fast det är gott att äta honung är det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som är nästan bättre". Visdomsord av Nalle Puh!

Så är det med julen tycker jag, Skrapdan är den härligaste dagen. Lugn och skön med alla förberedelser gjorda och skulle nåt råka vara glömt går det nog bra ändå. Man har allt härligt kvar, gemenskap, förväntan och flera dagar av slappande där det enda man gör är att äta gott och umgås. Se lite tv, spela spel, lyssna på julmusik och bara vara! De som kan tar nog nån promenad emellanåt för att orka mer god mat!

Idag njuter jag av att ha kunnat ta en sovmorgon, ingen som måste upp och gå till skolan idag utan bara lugn och ro. Fram på eftermiddagen kommer mina morbröder med familjer att ramla in. Det varnas för underkylt regn idag, känns lite oroligt.... hoppas verkligen att de tar det lugnt efter vägen.