fredag 30 december 2011

Desserten till i morgon är fixad, sonen har varit och handlat de sista sakerna som behövdes till huvudrätten. Kycklingen till exempel....samt lite alkoholfritt bubbel till tolvslaget.
Nu sitter vi och ska titta på Guldkompassen, vi har hunnit äta middag också. Bakade in färsen som blev kvar sen vi gjorde pizza igår i smördeg med fetaost. Några smördegsskruvar med parmesan blev det också. Nu är allt slut och vi är mätta och nöjda.
Mörkret sänker sig ute, brasan sprakar och magen är mätt efter en väldigt sen lunch. Nu sitter jag med en mugg kaffe och tittar på skidor. Det går ju inte så där alldeles lysande för svenskarna men det är roligt att se ändå.

När kompisen blev hämtad för några timmar sen satte vi oss ner och funderade vad vi ska äta i morgon när det är nyårsafton. För även om vi firar själv ska vi äta gott.
Det blir många av sonens favoriter på bordet. Stekt halloumi med parmachips till förrätt, sen kyckling med panering av parmesan, örter och panko serverad med potatisgratäng. Till efterrätt ska vi få vietnamesisk creme caramel. Desserten ska vi laga till ikväll, ska ge oss på den så snart de åkt skidor klart!
Låg i sängen med en kaffemugg och tänkte att det skulle vara härligt med tidningen också. Ungdomarna sover i källaren så det var inte att tänka på att be dem om hjälp. Då hör jag hur det skrapar på bron, när jag väl är uppe ser jag genom sidorutan vid dörren att det ligger en tidning där...någon snäll som var på morgonpromenad tog  in den åt mig!