tisdag 17 januari 2012

35 blev 1 som blev ingen!

                                     
                                      
                                                     Här ligger den sista av de 35 och väntar!



Snart så är även den förbrukad.....



Här ligger alla 35....tänk vad fort det går ändå....nyss var det flera oöppnade kartonger!
I förmiddags bakade jag, hela eftermiddagen har gått åt till att fika.....Just nu sitter jag och funderar över middagen, det ska bli fiskgryta har jag äntligen bestämt. Men vi har båda fikat massor så det räcker nog om vi äter om nån timme eller så.

En lite märklig iakttagelse jag har gjort under förmiddagen när jag höll på att baka är denna:
Jag känner mig så huslig när jag bakar, varför vet jag inte, inte alls samma känsla när jag lagar mat. Undrar om det kan vara det faktum att trots att det inte är så komplicerat bakar jag inte särskilt ofta. När jag väl gör det känns det som om jag uträttat stordåd....

Nygräddad kladdkaka och cookies i väntan på fikasällskap!



Idag har jag bakat så det räcker och blir över.....starten med frukostbullarna var en höjdare, varför gör jag inte dem oftare....det är min undran. Det är inte direkt komplicerat, fort går det också eftersom ingenting behöver bakas ut.

Sonen har frågat efter kladdkaka ett tag så det kändes som en lämplig dag att baka en. Mamma har födelsedag och Sudden har namnsdag.
När jag hade alla degbunkar söliga passade jag på att baka kakorna med polkagrisar som jag tänkt baka innan jul...men det kom en fraktur emellan då....sen fanns det kakor i överflöd ändå!
De blev goda men flöt ut lite för mycket så till nästa gång har jag lärt mig att de inte ska plattas ut så mycket eftersom de flyter ut så bra själva.....

Recepten har jag lagt ut på Katarinas spis om ni vill testa.

Födelsedagsfika!


Idag fyller min mamma år och vi överraskade henne med sång och födelsedagsfika när hon kom på morgonen. Vi dukade bordet, tände ljus och kokade kaffe. Igår kväll gjorde jag en bröddeg som fick jäsa över natten i kylen. In i ugnen cirka tio minuter sen fick vi njuta av nygräddade grahamsfrallor.


I väntan på att stoppas in i ugnen.


Nygräddade frallor med grahamsmjöl, dinkel och vetemjöl. En ostskiva ovanpå fullbordade det hela!


Nu ska jag snart baka en kladdkaka, Gunilla som var kokerska på den förskola jag arbetade på när jag flyttade till Östersund  bakade den på fredagar ibland...den godaste kladdkaka jag vet....