fredag 10 februari 2012

Ojojoj, idag landade sommardrömmarna i postlådan i form av Willabgardens sommarkatalog....häromveckan kom frökatalogerna....jag ömsom suckar, stönar, gömmer katalogerna, tar fram dom igen, slänger iväg dom, krälar efter dom , suckar och drömmer....

Mitt växthus, var är du? Hallå??? Var ska jag så mina chilifrön, gurkor, tomater eller sommarplantor för den delen? 
Tittar ut på tomten och allt jag ser är snö, snö, snö....inte ett växthus så långt ögat når. 
Men i katalogen, suck.... där kryllar det av växthus. Stora, små, röda, gröna, blå, svarta, i T-form eller precis hur man vill ha dem. Det är bara fantasin som sätter gränser. 

I drömmarna ser jag framför mig ett växthus i nedre kanten av tomten dit en uppskottad stig genom snön leder..men hur jag än försöker se det när jag tittar ut står det inget växthus där....bara snö så långt ögat når, eller nu ljög jag visst igen...jag ser faktiskt macken också....

För någon månad sen var jag jättekaxig och sa att växthus: Nä det blir det nog inte på flera år....Hur tänkte jag då???  Bara tanken på att det kommer att dröja så länge gör att det känns rent fysiskt jobbigt....larvigt kanske men växthuset är ett andningshål för mig. Att bara sitta där med en kaffemugg en vinterdag när solen värmer skönt där inne. Eller att känna den tunga doften av jord och grönska en sen sommarkväll. Det karaktäristiska knäppandet när de automatiska fönsteröppnarna arbetar. Eller slinka in en stund på kvällen efter en arbetsdag och få lite skit under naglarna....det är livskvalité! 

Det enda som är positivt med att inte ha ett växthus just i år är att jag slipper skotta taket på det....med den snömängd som kommit så här långt hade jag behövt skotta mitt gamla minst 3-4 gånger redan...men sånt glömmer man så fort de första solstrålarna värmer på våren....Nä nu måste jag nog öppna katalogen och drömma mig bort igen.....
Det här är växthuset jag vill ha, fast i svart, bilden kommer från Willabgardens katalog!

Idag blev jag full i skratt när jag kom hem från skolan. Jag hann bara in genom dörren när Sudden mötte upp och berättade  vad han hade hunnit med sen han kom hem. När han pratat klart frågade jag, nyfiken som alltid,  hur han tyckte att det hade gått på de nationella proven idag...han berättade om läsförståelse och vad som varit svårt där sen avslutade han med att säga..." och sen skulle vi skriva en argumenterande text" ........Tänkte för mig själv att han skrev säkert om läxors vara eller inte vara......så kom det: " Jag skrev om läxor"....!!
Jag började skratta och sen ställde jag lite frågor på det han skrivit, han är ju av den bestämda åsikten att skolan hellre får vara en halvtimme längre varje dag och att man borde få göra läxorna då så att när man väl kommer hem är man fri....och jag håller faktiskt med, jag tycker att det är en vettig tanke!
Hur själva skrivandet gick återstår att se, att argumentera muntligt och skriftligt skiljer sig en del. Muntlig argumentation vet både han och jag att han behärskar till fullo!
Fredagsmiddag, sonen gjorde vitlöksbröd  och stekte halloumi med lime, honung och chili.
Jag fick rensa ur den grillade kycklingen och fixa fram grönsaker!