lördag 18 februari 2012

Måste bara rekommendera detta klipp!! Tänk att få träffa den mannen i verkliga livet och sitta och diskutera över ett glas rött!!


Detta visade sig vara en vegetarisk rätt som passande min köttälskande son också. Canneloni Arrabiata! Receptet hittade jag på Icas hemsida men sen fick jag ändra det lite utifrån de ingredienser vi hade hemma. Fast min vana trogen lagade jag alldeles för mycket......matlåda!


Mitt recept till denna rätt!

En semla är en semla är en ...... maräng?



Ibland kan jag inte låta bli att fundera över vår önskan att göra om saker hela tiden. Ofta handlar det om rent praktiska saker men allt som oftast är det klassiska maträtter eller bakverk som ska göras på nya sätt för att, ja, varför undrar jag?
Just nu under den här perioden är det semlor som får en makeover. Tidningar och matsidor på internet fylls av annorlunda recept på semlor..det finns hallonsemlor, jordgubbsemlor, blåbärssemlor, marängsemlor, vaniljsemlor, chokladsemlor....ja listan kan göras oändlig. Jag bara väntar på saffranssemlan eller morotssemlan eller rödbetssemlan för den delen....fast de kanske finns redan?

Vetebulle med kardemumma, grädde, mandelmassa och lite florsocker på locket,det är en semla!!
Sen har jag inga åsikter om mandelmassan ska ligga under grädden eller blandas i grädden, kanske till och med serveras i form av en klassisk hetvägg, där får valfriheten råda tycker jag.
Fast där går gränsen för mig, sluta blanda i allehanda bär och andra konstigheter, då är det baske mig ingen semla!!
(Men det är klart, för den som är allergiker kan semlan behöva se annorlunda ut vad gäller ingredienser).

Kom precis på mig själv med att ljuga igen...oops...jag har visst åsikter om hur mandelmassan och grädden ska vara....jag vill ha min mandelmassa i grädden, men jag förstår att andra vill ha det annorlunda, tycker till och med att det är jättegott fast mandelmassan ligger under grädden.....men om jag får välja så....

Hm, egentligen kanske jag inte är rätt person att ha åsikter om det här eftersom jag gärna ändrar i recept titt som tätt, men vissa saker ska bara få vara som de är för de är redan fulländade, det är semlan ett exempel på!


Vaknar ofta med en brännande smärta i knäet nu för tiden, det låter ju inte särskilt positivt men det är faktiskt det. Det betyder att jag böjer mitt i knä i maxläge i sömnen, tänjer och töjer fast jag sover. Fast ögonblicket innan jag har rätat ut knäet är ingenting jag ser fram emot  för då gör det väääldigt ont.....Men vad gör man inte för att komma i form igen...

Annars har jag ägnat morgonen åt att läsa tidningen och dricka kaffe.
Har precis avverkat dagens lokalblaska. En sedvanlig blandning av allsköns lokala nyheter som vanligt. Två av dagens huvudnyheter handlar om kommunen fast på olika sätt.
Dels riktar ett familjehem kritik mot kommunen för svårigheten att nå ansvariga när man behöver stöd och hjälp, dels visar det sig att de poolpass som infördes inom omsorgen tär på personalen. Jag tror att båda nyheterna bottnar i att resurserna minskar.

Jag tycker det känns som att hela vårt välfärdssverige håller på att monteras ner. Det är klart att det är svårt att få till bra lösningar inom vilken verksamhet det än är när det hela tiden ska ske besparingar på olika sätt, vare sig det gäller vård, omsorg eller skola.
Ofta när det pratas om förändringsarbete ska det bli så mycket bättre för personal och de som verksamheten är till för, men när man granskar förslagen handlar det till syvende och sist ofta om besparingar...Sällan tänker man på verksamheten i första hand.

Däremot måste ju förändringsarbetet till för att verksamheten ska fungera trots minskade anslag och resurser. Men då tycker jag att man ska säga som det är: att förändringsarbetet är till för att få pengarna att räcka till. Något förenklat resonemang kanske men djupare än så gräver jag inte nu...för jag har inga undersökningar eller räkneexempel att luta mig emot just nu, enbart minnet av tidningsrubriker och nyhetsuppdateringar via övriga media de senaste årtiondena.... och det vet vi ju alla att allt som det rapporteras om i media inte alltid är helt sant.

Som den nyhet VK levererade idag, där funderar i alla fall jag lite över sanningshalten,  en man hade överlevt två månader insnöad i en bil utan något annat att äta än snö...hittades av skoteråkare svårt nerkyld och medtagen...mycket som får en att fundera...det känns som en nyhet tagen ur en Ding ding värld, eller en modern vandringssägen....
Skulle det vara sant (?? ) hoppas jag verkligen att den stackars mannen överlever utan att behöva amputera varenda kroppsdel som sticker ut för han lär ju vara helt förfrusen med tanke på att det varit rejält kallt periodvis under de senaste månaderna.
Man insnöad i bil...