söndag 19 februari 2012

Jag har unnat mig en ny ljuslykta i glas med vit tulpandekoration. Sonen fick ett nytt regnställ, hörde lite takdropp idag och då tänkte jag genast....regnställ...



En sak att konstatera är i alla fall att min rygg tog ordentligt stryk av att skotta snö idag......nu har jag smort in den med BenGay och hoppas att det hjälper till i morgon för just nu strålar det ner i båda mina ben...tur att jag inte skottade mer än att jag gjorde.

Snö, snö, snö!

Inte det smartaste vi gjort kanske men det kändes nödvändigt att ge sig på snön. Den ene med en sträckning i nacken ( bättre idag dock) och jag med mitt knä. Men nu har vi i alla fall gjort en gång ut vid bron och skottat bort lite vid postlådan så att de som behöver kommer åt att lägga i saker.
Vi har också tagit bort snön som var på garageuppfarten. En hög mitt på gården är kvar, men den får vara. Huvudsaken det finns plats att ställa en bil på gården och det gör det, vid garaget.

Medan vi skottade gick vi och funderade på olika uppfinningar som skulle göra att snön inte stör oss och bara lägger sig lite lagom där vi vill. Inget av det vi kom på var väl sådär alldeles lysande. Men vi ska nog fortsätta att fundera, skulle vi komma på något bra är nog vår lycka gjord...då är det nog inte så långt till boendet  med palmer och pool....
Känner mig trött men kan ändå inte sova, det är väldigt onödigt tycker jag. Trots allt är det skönt att ligga i sängen med en kaffemugg och kolla in lite teve.

Måste erkänna att jag har lätt att fastna i de brittiska program som hjälper människor att hitta nya hem på landet eller utomlands. Ofta får man se fantastiska hus och så går de potentiella köparna och rynkar på näsan åt än det ena, än det andra.

Ibland är det fantasibudgetar, ibland sätter budgeten stopp för de hus de vill ha, pengarna räcker inte helt enkelt. Det som retar mig lite är att programledarna ofta visar hus som ligger över budget trots att deras kunder tydligt sagt att de inte kan gå över en viss summa. De förälskar sig i huset och sen...bam...visar det sig att de inte har råd...elakt....

Jag gillar framförallt de program som visar hus där det är varmt....drömmer och tänker att nån gång i livet ska jag ha så mycket pengar att jag har råd med ett semesterboende där det finns värme, sol, palmer och hav! En liten pool att svalka sig i utanför sovrummet skulle inte vara helt fel heller....Jag drömmer vidare .....  plötsligt händer det!