måndag 5 mars 2012

Ikväll lyckades de faktiskt riktigt bra måste jag säga....
Nu är Simon och Tomas igång igen och ska göra om det de tycker är Sveriges fulaste hem.....De två representerar ett par inredare som jag skulle tveka att släppa över tröskeln...ibland gör de riktigt fula saker, bitvis glimtar de till men deras inredning är ojämn. Ibland ojar de sig över fula lampor och annat och sen tillverkar de något ännu fulare och sätter in i stället. Men det är väl jag och min smak som tycker så kan tänkas. Underhållande att lyssna till  är de i alla fall.

Ikväll är de hos ett kollektiv och ska göra om ett allrum....wow tänk att det fortfarande finns. Ja, inte allrum utan kollektiv....När jag var barn bodde en nio år äldre släkting i kollektiv under en period. Det var det häftigaste jag kunde tänka mig. Jag älskade att hälsa på och få träffa alla han delade lägenhet med. Fast jag var barn kände jag  mig vuxen på nåt sätt.
Det var för övrigt vid ett av de besöken behovet av att köpa en  tekanna av brunglaserad lera på Indiska kom, i den bryggdes det godaste te man kan tänka sig. Min sorg när den plötsligt sprack efter sådär en trettio år var stor. Ännu har jag inte hittat nån som kan ersätta den fullt ut. Slutar leta gör jag aldrig...
Min dröm under de där besöken var i alla fall att jag minsann också skulle bo i kollektiv när jag blev vuxen....hallå...jag har inte ens bott i studentkorridor....hur skulle jag ha klarat av att bo kollektivt.
Ändå kan jag inte hjälpa att ett litet sug sätter in, fast jag tror nog att det mer är själva tanken på den dröm jag hade som barn än det faktum att jag skulle vilja bo i kollektiv nu. Fast nog skulle det ha varit häftigt att prova på. På teven verkar de i alla fall ha det himla bra! Men jag tror att för min del får kollektiv förbli en dröm....
Mums middag! God köttfärssås med blandade pastasorter.

Puh, det är tröttande att planera kökslösningar....Idag har jag åkt runt i Övik och bett att få offerter på vitvaror...inser då att det stora möbelföretaget jag var på i Birsta är lite luriga för i deras skåp där det finns plats att bygga in mikrovågsugnar är måtten såna att man nästan måste köpa deras egen ugn....Men jag har fått bra hjälp i stan och de skulle räkna och kolla. Av nån anledning känns det lite tryggare att köpa de flesta vitvarorna på hemmaplan men jag vet inte, det behöver ju inte vara så, jag kan ju ha fel. Av alla ställen jag åkte runt till idag har jag i alla fall fått ett favoritplace.

En av de vitvaror jag kollade på. Diskmaskin från Husqvarna.


Sen åkte jag och kollade på diskbänksplåtar....jag vill inte ha en inbyggnadsho utan en riktigt rostfri bänk där det finns plats att slabba runt! Men de är dyra......fast å andra sidan är det en engångsinvestering....ska jag nu göra om mitt kök ska jag nog välja det som känns bäst. Skulle tro att jag ångrar mig annars.
Ett av byggföretagen gav väldigt bra hjälp, det andra hade en billigare plåt men var mindre hjälpsamma....sen visade det sig att den plåten var mindre reptålig. Plötsligt förstår jag varför den var billigare. Men på grund av säljarens attityd kommer jag inte att handla där i alla fall även om den plåten hade varit lika bra. Ska kolla med min snickare, kanske hans företag har nåt ställe ställe att rekommendera.

Nu vilar jag mitt knä...det värker och tycker att det är jobbigt att behöva gå en runt en massa, ändå var jag duktig och hade kryckorna med mig så att jag gick rakt och kunde vila mig på dem ibland för att avlasta knäet. Men det blev många timmar och många skutt i och ur bilen. Tittade även på present till Sudden, köpte dessutom en onöda till honom. När jag kom hem hade han dammsugit hela huset så den extrapresenten är han värd. Fast han får den inte förrän på onsdag, dagen vi får en tonåring i huset.

Vaknade med ett ryck strax före sju och trodde att det åskade i vardagsrummet...det var ingen åska...det var en väghyvel....tack och lov inte i vardagsrummet men väl utanför. Det måste ha varit stor-Tor som skrapade vägen och for fram och tillbaka ett antal gånger, efter kom en traktor, lill-Tor, och levde om. Fast aningen mindre, det hörs ju på namnet...Där rök den sovmorgonen....

Nu har det blivit en rejäl nivåskillnad mellan gatan och vår tomt, även fast lill-Tor tog bort det som storebror hyvlat loss så blev det en riktigt skarp hög kant...hoppas våren kommer snabbt så det töar bort. Infarten till oss är inte ultimat nu om man säger så....

Efter att ha blivit brutalt väckt av oljudet hämtade jag in tidningen och gjorde mig en kaffemugg. Nu har jag tagit del av de lokala nyheterna och funderar över fortsättningen på den här dagen. Om en stund ska jag prova att ringa till sjukgymnastiken för att se om det finns någon på plats den här veckan. Trots att jag är förtvivlat less finns ju inget annat än att träna, träna, träna....

Sen ska jag till stan, funderar på om jag kan ta på mina nya dubbkängor för att inte behöva vara rädd att halka varje gång jag går mellan bil och affär eller om jag blir portad från de affärer jag ska besöka då....Hm, svåra beslut....jag tror jag tar risken att bli portad för halka vill jag då inte göra!