söndag 1 april 2012

God lax och pressad potatis har lagt sig tillrätta i magen. Mätt och nöjd har jag slagit mig ner i soffan för att slappa en stund och vila mitt knä. Om ett tag ska jag förbereda morgondagens jobb. Men än unnar jag mig en stunds vila.
Idag har jag förutom att fixa lite med tvätten passat på att baka lite kakor så att vi i alla fall har några nu när det blir påsk snart. Jag gav bort lite kakor också, dels till mamma, dels till björkrismannen! Det blev rätt många, runt 45 stycken. Receptet har jag fått av en mycket god vän i Östersund. Tyvärr hade jag inte alla de rätta ingredienserna hemma så jag fick improvisera lite. Men resultatet blev supergott! Vet inte vad kakorna heter men min mamma sa att hon har ett liknande recept som heter Falska biskvier, så det får bli kakornas namn! De är i alla fall himmelskt goda!!!
Ja i morse räckte det med att titta ut genom fönstret för att vårkänslorna skulle försvinna....stora fina lapphandskar singlade ner, tätt, tätt. Ett rejält lager med snö täcker allt utomhus, det blir till att sopa fram bilen om den behöver användas.

Fördelen med snön är ju att den trots allt äter på den som ligger kvar i högar här och där. Sen är det ju bara april, första april dessutom.
Undrar just hur många aprilskämt som dyker upp idag? Märker att hur man skämtar med varandra har ändrats med tiden.  I stället för att lura varandra med ord, saker som hänt, vad man kan göra o.s.v. är det numera många som manipulerar mat och dryck och gör mer bus istället, kladdar ner handtag etc.

Tiderna förändras så det är väl inte konstigt att även sätten att skämta förändras...från början gick skämten i Sverige mest ut på att få folk att gå dumma ärenden. Sedan i och med mediernas framfart ändrades sätten hur man kunde skämta, plötsligt nådde man ut till en stor del av svenska folket.
Fortfarande tycker jag att ett klassiskt aprilskämt som balanserar på gränsen för vad man kan tro på eller inte är absolut roligast.