tisdag 10 april 2012

Ännu ett skåp är urplockat, jag är nybastad och funderar som bäst på att göra mig en knäckemacka med stekt inlagd strömming. Kollar hockey men det går inte så bra för Skellefteå hittills. Hoppas det vänder så de vinner.

Kanske de spelar bättre med lite mat i magen...hallå strömmingen här kommer jag!
Idag har jag faktiskt gjort en del nytta. Förutom att träna ( det känns kan jag säga) har jag plockat bort påskgrejor inomhus. Jag har tömt tre köksskåp och skruvat loss handtagen. En låda är också tom. En snäll vän kom med kokplattor, så jag har ställt dem på ett litet bord. Jag tänker mig att om jag gör lite varje dag blir det inte så jobbigt.

Jag har också äntligen kommit mig för att ringa till en ortopedtekniker, så i morgon måste jag ner till stan. Hoppas han kan hjälpa mig så att det slutar göra så ont under foten när jag går. På fredag måste jag också ner, då ska det som var trasigt på bilen fixas. Sen ska väl sonen skjutsas ner nån dag också kan jag tro....en vecka när jag inte skulle åka ner alls blir det fler resor än i vanliga fall. Nåja, jag kan ju i alla fall passa på att hämta hem färg vid nån av resorna.

Till middag blev det persilje- och parmesanstuvad potatis och vitlöks- och chiliärtor. Till det lite parisare stekt i bitar. Så nu vilar jag en stund innan jag ska ge mig på ett skåp till. Efter det kanske det blir lite bastubad som belöning!

Två av mina absolut värdefullaste kokböcker kommer från min mormor och är så väl använda att de är alldeles sönderbläddrade. Den ena är en tryckt kokbok med allehanda äldre klassiker. Den andra skrev hon i när hon gick skolkökskurs mellan 1937-1938.
Från ena hållet ser man precis vad de fick lära sig laga, dag för dag, samt vad portionspriset var. Från det andra hållet finns mängder av olika recept. Den är en guldgruva när man ska försöka göra riktig husmanskost.
Här ser man mellan vilka datum hon gick kursen!

Tättskrivna sidor.

På Anna-dagen 1937 lagades kokt flundra med sås och potatis!

En av de dyrare rätterna, 40 öre per portion!

Från andra hållet finns alla recepten!

Grått, mulet och trist utomhus, det skulle gärna kunna få vara några plusgrader till så att snön försvinner snabbare.
Högarna med kokböcker ska flyttas idag, kycklingarna ska hoppa ner i sina kartonger. Jag tror att de behöver hjälp, inte lär de gå dit själv...
Sjukgymnastiken ska få ett besök, jag behöver träna knäet igen. Nu är det slut på slövilan.
Det blir ingen resa till stan i dag i alla fall, för kompisen Sudden skulle hälsa på är sjuk. Jag hade tänkt köpa färg till köket när jag ändå skulle skjutsa honom, så jag får fundera när jag ska planera in den resan i stället.
Nu har jag precis ätit frukost....världens nyttigaste..NOT! Anna Skipper skulle få spel...jag åt pizzarester! Mmmm, inte nyttigt men gott! Funderar på att göra bort träningen redan nu så får jag bara vara hemma sen, eftersom Sudden sover kan jag ju lika gärna passa på. Återkommer i ärendet....