lördag 21 april 2012

Lunch


Nu har jag använt den lånade kokplattan första gången. Det blev god äggröra!



Hallå våren, var är du? Snö, snö, snö....längtar efter varma dagar när solen lyser och drar en utomhus för att få lite ny energi.
En dag som denna vill man helst kura ihop i ett hörn och göra ingenting. Visserligen är det kanske tur, för göra ingenting är nog just det jag behöver. Efter en bihåleinflammation som gjort att mitt huvud känts som det skulle sprängas i bitar kom helgen precis lagom. Som tur är har vi inget annat inplanerat än att se till att tvätten blir ren. Där är vi redan på gång som tur är så det blir nog inte alltför betungande. En bok och ett soffhörn verkar vara en perfekt plan, framför allt eftersom resten av helgen också verkar bli snöig....jag har dessutom flera böcker som väntar på att bli lästa!

När man har haft bråttom länge måste man stanna upp och vänta in sin själ. (Kinesiskt ordspråk)

Det här ordspråket såg jag i morse, så i helgen ägnar jag mig åt att vänta in min själ! Jag undrar bara om man kan lagra lugn och ro inför det som komma skall? När jag tänker på alla administrativa uppgifter som väntar resten av terminen är det inte lätt att stanna upp. De månader som är kvar av terminen kommer att bli hysteriska så det gäller verkligen att prioritera rätt. Jag ska sätta mig på måndag och göra en tidsplan över resten av terminen för att få en rejäl överblick. Det hade jag tänkt göra förra veckan men eftersom huvudvärken var så påtaglig blev det ingenting av det...i sig ytterligare ett stressmoment när allt man hade planerat att göra faller för att man inte orkar.

Sen får man ju inte glömma att undervisa mitt i alltihopa...det viktigaste av allt! Jag är i alla fall tacksam över att arbeta i en klass och på en skola som inte bara tar energi utan ger tillbaka också.

Men det har sagts förut och jag kommer att säga det igen....gränsen för hur mycket arbete som kan trängas in i en arbetsvecka är överskriden sen länge....det är där prioriteringarna kommer in, men det är inte lätt. Ska jag prioritera det administrativa runt omkring arbetet, eller ska jag prioritera det jag ser är viktigast för mina elever just nu? Ett självklart val förstås, eleverna så klart, men allt det andra måste ju göras också. Det är ju därför det är så lätt att hamna i ett stresstillstånd som är svårt att ta sig ur. Så nu lägger jag ner alla tankar på jobbet och väntar in själen i helgen, då kommer allt att gå mycket lättare till veckan.

 " Underskatta inte värdet av att göra ingenting, av att ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt man inte kan höra och bara ha det bra." ( Nalle Puh)