lördag 2 juni 2012

Nu har sonen varit hemma ett tag. De kom lite tidigare än vi trodde. Redan tio över åtta körde bussen in på parkeringen vid skolan med ett gäng trötta, men nöjda ungdomar. Efter att ha umgåtts med mig en stund är han nu i sitt rum och har slagit på datorn...
Jag slappar framför teven ett tag till innan jag går och lägger mig. Ett tag var jag sugen på att gå på puben på Olympia men eftersom jag ska upp tidigt i morgon för att sjunga med kören känns det som en smartare idé att stanna hemma. Vi ska upp till Solberg och sjunga med kören där.
Eftermiddagen har ägnats åt att registrera konton så att vi kan hyra film direkt till teven nu när vi äntligen har fått nätverkskabeln på plats. Allt är registrerat och klart så nu ska det funka om allt går som jag har tänkt mig.
Eventuellt testar jag sen ikväll. Det gäller bara att välja vad jag vill se.

Jag har också äntligen börjat utforska vår smarta teves hela potential...fast jag inser att jag hittills bara skrapat på ytan. Det är bra mycket roligare än att ta reda på tvätthögen som ändrar form som en amöba och växer sig allt större i tvättstugan....börjar bli riktigt orolig att den ska överfalla mig när jag går dit in. Därför låter jag bli....

Mitt knä gör ont också, framför allt ett ställe på ovansidan där lårmuskeln fäster mot knäskålen. Det är lite surt men jag tröstar mig med att jag i alla fall har ett knä som fungerar på ett ungefär!



Nu ligger jag småfrusen i soffan och ser lite teve efter att ha gått några vändor bland alla marknadsstånd ute på byn. Det var lite glest mellan utställarna tycker jag, känslan är att antalet minskar med åren. Men under de timmar jag var ute på byn ökade antalet besökare hela tiden. När jag sen gick hem var det bilar parkerade hela vägen ändå ner till vårt hus.
Vädret har ju varit nådigt så här långt också, några kastvindar men inte värsta sorten och än så länge inget regnande.

Nu ska jag nog njuta av att läsa en bok ett tag tror jag!


Bredbydag!

Återigen har det blivit dags för Bredbydan. I vanliga fall när jag tittar ut genom köksfönstret brukar jag se hur förberedelserna pågår uppe på torget. Tittar jag ut genom mitt köksfönster nu ser jag ingenting som påminner om att det är marknad på byn.
Vädergudarna har trots idogt tjatande inte lyssnat på önskemålen om fint väder idag. Just nu regnar det visserligen inte men oj vad det tar i och blåser i stället....Med fjolårets kastvindar i färskt minne som välte hoppborg och fick så mycket annat att blåsa iväg känns det inte särskilt betryggande.

Jag ligger fortfarande med min kaffemugg och slöar, det är rätt många år nu jag har kunnat njuta av att inte ha nåt ansvar över den här dagen, därför tänker jag slappa ett tag till. En dag utan några måsten är precis vad jag behöver.

I går var jag i alla fall på en mycket trevlig fest med god mat och roliga lekar. Mycket surr och skratt. En härlig påfyllning till mitt må bra-konto.

Sonen och hans kompisar är inne på andra dagen i Östersund, jag hörde att det snöat där idag. Ja inte av honom, men väl av andra som kommer från vår gamla hemstad. Sonen har jag inte hört av alls, inte så förvånande, han brukar inte höra av sig särskilt ofta när han trivs och har det bra. Jag får väl höra ikväll hur han har haft det.

Nu ska jag göra ett ryck, ta mig lite frukost och göra mig redo för en tur upp på byn så jag får lite marknadskänsla!