söndag 3 juni 2012

I lugn och ro satt vi framför teven och skulle äta inbakade korvar när vi plötsligt upptäcker en myra på soffbordet....och på golvet....och i fönstret...och på väggen.....Det var alltså inte bara en liten förvirrad myra utan många myror på helt fel ställen. Myror ska vara utomhus inte inne, det är min starka åsikt.

När vi ätit hjälptes vi åt att jaga myror, vi dammsög, torkade, grävde upp stenar ute för att se var de kom in men någon myrdörr hittade vi inte. Just nu är det lite lugnare en stund, vi får se hur det är senare ikväll eller i morgon.

Det är ju inte farligt med myror men jag gillar dem inte, i alla fall inte inomhus. Jag kommer precis ihåg hur det var när jag bodde hemma fortfarande...en sen kväll när jag skulle sova kände jag hur det kröp i sängen....med ett skrik väckte jag resten av huset.....myrorna hade valt att förlägga sin motorväg rakt över min säng....När pappa dagen efter grävde utanför väggen i mitt rum upptäckte han en spricka i väggen och ett myrbo under jord som var enormt....Inte konstigt att jag hade myror i sängen då. Det är inte lika mycket nu, tack och lov. Men det dyker upp nån promenerande myra nu och då på vårt gillestugegolv...fast de jag hittar önskar nog att de gömt sig bättre.....


Det var trevligt att sjunga i Solberg idag. Eftersom vi normalt är en liten kör blev det extra mäktigt att få ingå i en annan kör. När jag kom hem därifrån var jag så hungrig så jag hade kunnat äta nästan vad som helst. Som tur var hade mamma redan räknat ut det så hon hade lunch klar! Vi fick god kyckling och färsk potatis! Mycket smaskigt.

När vi fått mat åkte vi hem och hyrde en film som jag och sonen tittade på. Vi såg Ghost Protocol, den var helt okej. Härligt med lite action en regnig söndag eftermiddag.
Sen tänkte jag, nu eller aldrig: Dags att ta sig an amöban i tvättstugan....efter en timme vid strykbrädan är den nu ett minne blott....men förmodligen inte så länge den börjar nog snart växa igen.
Sitter med en kaffemugg och tittar ut genom fönstret. Jag undrar om jag har missat sommaren och hösten redan är här? Om ett tag ska jag och mina körkompisar åka upp till Solberg och sjunga. Jag plockade fram kläder igår, ljusa sommarkläder, men nu känns något tjockt och svart mer lämpligt....Tur i alla fall att det här vädret inte mötte alla i går morse.

Idag skulle min älskade pappa ha fyllt 74 år om han fått leva. Hela tiden kommer i media information om människor som drabbas av ALS eller liknande sjukdomar. Min upplevelse är att det blir fler och fler. Dessutom tycker jag mig märka att den även kryper ner i åldrarna. Det är en förfärlig sjukdom där svaren på varför signalerna från hjärnan till musklerna slutar att fungera fortfarande är olösta. Skänk en slant till Forskningsfonden för Klinisk neurovetenskap pg: 78 14 71-8 så de kan fortsätta sitt arbete. Forskningsfonden hör hemma i Umeå och där arbetar flera framstående forskare med detta, både svenska och utländska. De har kommit en bit på väg men ännu har de lång väg kvar, så alla bidrag behövs.

Nu ska jag ta mig lite frukost och sen göra mig klar för Solbergsresan.