lördag 9 juni 2012

Idag har jag gjort något jag inte behövt göra på flera år, köpt plantor. Utan växthus hade jag inget val. Det kändes så konstigt att gå runt där och försöka välja för mycket av det jag brukar ha fanns inte. Ja, en del fanns nog men till exempel Murbinka saknar jag.  Till slut blev det i alla fall några plantor till framsidan och några till altanen.

När jag kom hem med plantorna satte jag några potatisar, sådde lite ringblommor och sockerärtor. I krukor såddes även ruccola, dill, persilja och koriander. Jag tryckte också ner några krassefrön i jorden på framsidan.
Några små blommor blir det i alla fall på altanen i år.
Efter allt planterande åkte jag till mamma och hjälpte henne att sätta upp nya gardiner i lägenheten. Det blev somrigt och fint!

Om en stund ska jag åka och hämta pizza...det blir dagens middag. Sen kanske vi kan hyra en film och ha en myskväll jag och sonen.
Natten har varit orolig med en mygga som gäckat mig....Jag har somnat till men blivit väckt av ett envetet surrande i örat. Alla försök att hitta den lilla rackaren har varit förgäves. Det enda jag kan konstatera är att det förmodligen var en hane....annars hade den bitit och varit nöjd med det. Känner mig jättetrött och seg men trots allt är problem med myggor små om man jämför vad människor i andra länder och på andra ställen får stå ut med.

I Syrien till exempel, det måste vara ett av de mest otrygga ställena att vara på nu. Det som visas på nyheterna är verkligen förfärligt. Fredsplanen ser ut att ha kapsejsat totalt.
I Västerås har man stora problem med en nätdrog som heter MDPV. Ännu en drog som är starkt beroendeframkallande och nästan omöjlig att sluta med. Finns förmodligen på många fler ställen men just idag var det politiker i Västerås som signalerade efter hjälp.
Annat som uppmärksammas idag är att på Elfenbenskusten dödades fredsbevarande FN-soldater i ett bakhåll...
Euron som valuta är verkligen i gungning också.
Det var faktiskt inte en enda positiv nyhet som förmedlades den här morgonen, inte ens väderrapporten var särskilt positiv. Visserligen ett litet problem i det hela....

Något annat som verkar ha hänt är att de ser ut att ha hittat Årtusende Falken på botten av Östersjön...undrar just hur den hamnat där....viktigaste frågan då blir ju vad som hände Han Solo och kommer det att krylla av imperiesoldater snart som letar efter honom, eller prisjägare för den delen....? Återstår att se.

Nu ska jag göra ett ryck och göra nån nytta, starta en tvätt i alla fall. Det känns som en lagom start på dagen....