onsdag 4 juli 2012

Tänk att trevliga kvällar alltid går så fort. Ibland skulle jag vilja stanna tiden lite för att få vara kvar i de härliga stunderna, bara en liten stund extra.
Prat om det mesta till höger och vänster, allvar och skratt i en salig blandning. Lite sött, starkt och gott på olika sätt slank ner. Köket har fått sitt första "warm up" party!

Sonen ringde och frågade om han får stanna borta en natt till, alltså har jag bf till på fredag när han ska hämtas hem. Tro vad jag ska  hitta på det extra dygnet.....läsa kanske....

I morgon har jag ställt väckaren på nio. Jag ska träna kvart över tio och vill inte komma för sent. Eftersom huset är helt tomt finns risken att jag försover mig, jag är ju en sjusovare när jag får. Framförallt när jag som nu på sommaren är uppe halva nätterna.Det går så fort att vända på dygnet, under terminerna orkar jag knappt vara uppe längre än tio, nu är det tidigt.

Den senaste veckan har jag knappt sett några nyheter, bara det jag läst i lokaltidningen och på nätet förstås. USA har tydligen godkänt ett test man kan göra hemma för att testa om man är HIV-smittad. Jag kan tänka mig att det är bra för de grupper som inte skulle gå och testa sig annars. Men tänk när man får svar på provet och det visar att det är positivt, att man är smittad, då skulle man nog behöva ha någon till hands att prata med. Någon som kan fånga upp en i den förtvivlan som förmodligen drabbar hårt.

Annars handlar mycket om skottlossningar här och där, (visst skjuts det ovanligt mycket överallt, eller är det bara jag som tycker det) kannibaler och Madonna som försöker få igång allsång på Ullevi.
Tydligen har Åke Svanstedt åkt fast för fortkörning också, han gasade på i  200 knyck....då går det fort.....Tur att ingen kom i vägen för honom. Var det han som anklagades för otillåtna träningsmetoder för några år sen eller var det nån annan? Kommer inte ihåg, jag skulle ju kunna googla på det men orkar faktiskt inte.

I kväll har jag bokat hotell till mig och sonen i Stockholm till mitten av juli. Det känns rätt bra att vi har slutat vela om vad vi ska göra på semestern. Äta gott, gå på nåt museum kommer ju att uppfyllas....då är det bada kvar....Jag tror det finns en pool på det hotell där vi ska bo, så då uppfylls även det önskemålet.

Nu är det tomt och ensamt i vårt hus. Våra Östersundsvänner åkte hem mitt på dagen och jag har precis kommit in efter att ha skjutsat Sudden till en kompis i Skule. Där ska han vara kvar till i morgon kväll. Hoppas morgondagen bjuder på varmare väder än idag, för havet kylde rejält denna dag ute vid kusten. Han fick order att ta med sig badbyxor men frågan är hur mycket bad det blir, tydligen är det bara 8 grader i vattnet......

Jag har avnjutit en pytt på resterna från gårdagens grillning. Mätt och nöjd sitter jag och funderar på vad jag ska ta mig för. Kanske ska jag åka ut till härbret för att titta till. Verkar vara en idé så god som någon. Sen ska jag röja bland täcken och madrasser. Så vitt jag vet kommer ingen för att övernatta de närmaste kvällarna i alla fall.

Mitt knä känns riktigt okej, sjukgymnastik i morgon igen. Nästa gräsklipparomgång närmar sig också.....men jag kan nog avvakta några dagar till.
Känner mig lite trött men har ingen lust att sova. Det här är en sån där kväll när det bara är jättehärligt att vara vaken. Jag gör inget speciellt, alla andra i huset har lagt sig så det är inte läge att spela rockmusik och börja baka eller nåt sånt....
Jag skulle ju kunna fortsätta läsa den nya bok jag har påbörjat efter att ha läst ut Hungertrilogin, men känner inte för det....
Skulle också kunna slå på teven och titta på nåt, men känner inte för det heller.....
Tittar ut och inser att nu syns det tydligt att vi går mot en mörkare årstid....det är inte alls lika ljust ute vid den här tiden som det var runt midsommar. Jag vill bita mig fast i den lilla ljusa tid som är kvar....jag tror att det är därför jag inte vill lägga mig och sova....
Så vad göra? Jag tror att jag läser lite trots allt....