söndag 22 juli 2012

När man bara har några år kvar till femtio borde man slippa växtvärk eller hur? Mina knän och skelettet i underbenen värker som bara den....det känns precis som växtvärk. Eller som jag kom ihåg att växtvärk kändes ska väl tilläggas....Det ilar, molvärker och plötsligt värker det till lite extra, hela vägen upp i höfterna. Konstigt, det är vad det är......och smärtsamt.

Sonen är hos en kompis, han ska hämtas om några timmar och jag sitter och försöker tänka ut något att äta till middag. Känner mig inte så jättehungrig ännu, så det blir nog varma mackor eller något liknande tror jag. Mina fötter är iskalla trots att jag sitter inne, jag vill inte behöva ha sockor på mig...det är juli. Då ska man väl ändå kunna gå barfota tycker jag. 
En liten bit av sommaren.
Nyheterna denna helg har handlat om det som hände på Utöya för ett år sedan.  Oerhört gripande rapporter från minnesceremonier och intervjuer med överlevande och anhöriga. Men trots året som gått är det som hänt fortfarande lika svårt att förstå.

I Syrien pågår inbördeskriget för fullt, otäcka bilder visas på nyheterna ikväll. Andra otäcka bilder ikväll handlar om James Holmes som sköt ihjäl en massa människor när nya Batmanfilmen skulle premiärvisas utanför Denver. Tydligen hade han riggat en bomb i sin lägenhet också. Han skulle programmera en timer att spela hög musik när han inte var hemma. När grannarna sen skulle komma och klaga var det tänkt att den skulle explodera....Hur många sjuka människor finns det egentligen i vår värld och runt omkring oss? Det är skrämmande, skrämmande......

Nu talar de om att högsommarvärmen är på väg, men var? Jo, till största delen i södra och mellersta Sverige....såklart....här uppe dröjer sommaren ett tag till, även om det ser ut som att solen kommer att skina då och då. Någon värme blir det inte.
I dag är det verkligen en kamp mellan solen och regnmolnen. Solen skiner en stund och man hinner precis tänka att nu blir det härligt.....sen vips är molnen där igen och skymmer. Vindarna friskar i både högt uppe och här nere på marknivå. Det märks framför allt på våra Riddarsporrar, som när vi kom hem från minisemestern var alldeles raka och fina. De senaste dagarnas blåsväder har gjort att de lutar betänkligt. Jag borde kanske stötta upp dem, men går de av blir det en fin bukett att plocka in!





Man ser i alla fall från vilket håll det blåser.....
Nu har huset blivit tomt och tyst igen. Gästerna åkte vidare norrut efter frukosten. När de åkt passade vi på att röja undan lite. Det märktes att det var ett tag sen det blev städat om man säger så. Men nu vilar en doft av såpa i huset igen. En tur in i duschen och sen tror jag faktiskt att jag ska unna mig att läsa resten av dagen.