tisdag 24 juli 2012

Efter kvällens promenad satt vi på altanen och åt middag. Precis när vi ätit klart och plockat ihop började busvädret ute med regn, blåst och nåt litet åskmuller. Skönt att vi hann äta klart i lugn och ro. Nu sitter jag med en bok i soffan och slappar. Jag borde stryka för att kunna packa sen, men jag har ingen inspiration ännu. Den kommer väl så småningom...I morgon drar vi nämligen västerut mot våra gamla hemtrakter. Det ska bli kul att kunna gå en sväng på Krogstråket....det är några år sedan....Sudden var sådär en fem månader eller nåt....
Busväder.


Sonen och jag har hjälpts åt ute i trädgården en stor del av dagen. Dragit ogräs, fixat och donat. Än är mycket kvar att göra men allt behöver ju inte göras på en gång. Efter att ha arbetat började hungern göra sig påmind. Med gemensamma krafter lagade vi till en het, god lunch. Jag skar och sonen stekte.

Efter maten fick vi glassen som blev kvar efter middagen i lördags. Så nu klarar vi oss ett tag. Sonen har fått ledigt en stund och slappar på sitt rum, jag sitter med en mugg kaffe och slappar på mitt håll. Härligt!
Wok med fläskkött och annat gott!
En fikapaus i trädgårdsarbetet.

Resterna av en nerklippt rabatt.
Glass med kolasås och strössel från Nederländerna.
Jaaa, det är en underbar sommarmorgon. Hurra!! Underbart, en hel dag att njuta av att vara ute i det fina vädret. Jag har som vanligt börjat morgonen med kaffe, tidning och lite morgonteve.

Med rötmånaden som började igår kom värmen. Så nu gäller det att vara extra försiktig med maten.

Läste i tidningen om det par som ätit bröd som möglat inuti förpackningen, hade nog inte att göra med rötmånaden dock.  Det är aldrig roligt när man köper mat och den är dålig redan när man öppnar förpackningen. I det här fallet hann de ju dessutom äta flera bitar av bullen, sen började kvinnan kräkas. Med tanke på att hon är gravid hoppas man ju att det vänder fort för henne så att inte bebisen tar skada.

Det jag undrar över är av vilken anledning man vänder sig till tidningen? Det händer ju med alla livsmedel ibland att de är dåliga redan när man köper dem, det behövs inte stort hål på förpackningen för att luft ska komma in och det ska börja bli dåligt där inuti. (Det händer ju ibland även om förpackningen ser hel ut också). Då tar man kontakt med det företag som gjort produkten om inte den affär där man handlat kan hjälpa till. Det är det mest naturliga tycker jag, inte att ringa till tidningen. Men vi är alla olika, bara att konstatera. Det är nog i alla fall varken första eller sista gången bröd har möglat inuti en förpackning.


I går flög en liten fågel in i mitt sovrumsfönster, två gånger efter varann, andra gången tog det så illa så den finns inte mer. Idag krockade ännu en pippi med fönstret. Vid ungefär samma tidpunkt. Det måste ju blir nån spegling i fönstret precis runt nio som gör att fåglarna blir lurade. Nu har solen hunnit runt hörnet på huset så nu syns ingen himmel i rutan längre. 
Och den lilla pippin som krockade idag klarade sig!