måndag 30 juli 2012

I kväll har jag suttit med en god vän och tittat på resor till Florida....jag vill också åka dit igen!!! Det ser så härligt ut på bilderna, klimatet, allt man kan göra. Tänker tillbaka på den senaste resan vi gjorde när Sudden var 6 år. Vilken härlig resa det var.

Fast vi har ju Vietnam och Thailand att se fram emot så jag ska väl inte vara alltför avundsjuk. Vi får börja spara så fort vi kommer hem därifrån så kan vi nog ta en tur till USA om några år.....

När jag kom därifrån åt vi en sen middag, biffarna jag gjorde igår med persilje- och parmesanmos och en god sås till.
Nu har jag slagit mig ner i soffan för att se på OS. Simning bland annat. Semifinal med Sara Sjöström bland annat.

Efter att ha tränat på sjukgymnastiken gick jag hem och satte en matbrödsdeg med aprikoser och tranbär i. Det blev gott, men ännu godare blev kanelbullarna som bakades sen med smör, socker och kanel. Mums! Varma kanelbullar med kall mjölk, finns det nåt godare?
Dinkelfrallor med aprikos och tranbär.

Kanelbullar!
Det är något speciellt med bakning som gör att jag känner mig extra huslig. Det är bara bakning som lockar fram den känslan hos mig. Det är som om det är på riktigt på nåt sätt, äsch jag vet inte hur jag ska förklara....Huslig det är i alla fall jag just idag! Nu väntar jag bara på att Inga ska komma och städa undan i köket....lusten till det är inte lika stor av någon anledning.....

Några boktips så här på måndagkvällen!

Fem böcker jag läst som återlämnades till biblioteket idag.

Karin Fossum: "Jag kan se i mörkret". En annorlunda deckare där man får följa gärningsmannen, hans tankar och vad som driver honom. Hans oförmåga att förstå omgivningens reaktioner på det han gör.  Han är en mycket ensam människa och hans obehagliga inre liv tar sig otrevliga uttryck.

Sara Beischer: "Jag ska egentligen inte jobba här" Den här boken handlar om en ung tjej som flyttar till Stockholm för att göra sig en framtid som skådespelare. För att klara sig till dess att hon får sitt eftertraktade skådespelarjobb tar hon ett tillfälligt arbete på ett äldreboende. Där möts hon av en vardag hon inte var beredd på. Chockad hamnar hon mitt i en värld av död, illaluktande kroppsvätskor och stress. Men det förändrar henne på ett sätt hon inte kunde tänka sig själv.

Marita Conlon-McKenna: "Bröllopsfixaren" Handlar om en mamma som väldigt gärna vill få sina tre döttrar bortgifta men det går inte så lätt som hon skulle vilja. Gillar man traditionella kärleksromaner ska man läsa den här boken. (Den var inte min favorit, den var alldeles för förutsägbar).

Anna Jansson: "Alkemins eviga eld" Ännu en bok om Maria Wern, den tolfte  tror jag att det är. Handlingen i den här boken utspelar sig både på Gotland och i glasriket. Och som vanligt med Maria Wern vet vad man får om man väljer att läsa den här boken.

Hjort/ Rosenfeldt: "Lärjungen" Den andra boken om kriminalpsykolog Sebastian Bergman. Den här delen var bättre än den första tycker jag. Handlar om mord som begås på exakt det sätt en redan dömd seriemördare tog död på sina offer. Han sitter dock fortfarande bakom lås och bok....där kommer lärjungen in!
Böcker på väg att lämnas tillbaka till biblioteket. 
Sådär ja, då är vädret tillbaka till det man känner igen. Regn och rusk! Vaknade med tungt ont  huvud idag. Nu känns det lite bättre men riktigt på hugget är jag inte.

Läste en artikel i SvD som handlar om hur hjärnan mår bäst under semestern. Intressant läsning, jag satsar på att vara här och nu, läsa, vila, vifta på tårna och göra det jag känner för!

Idag känner jag för att träna lite, ringa några samtal jag har skjutit upp, gå på biblioteket och låna nya böcker. Jag kanske känner för att baka nåt också, köpte jäst i går så nåt matbröd kunde vara gott.... så mycket matlagning blir det inte i alla fall eftersom dagens middag är i princip klar, det blir köttfärsbiffar med ajvar i.

På Nyhetsmorgon pratar de om att det är läge att köpa fritidshus, det är många till salu och kan vara läge att göra ett kap. Jag skulle också vilja ha en stuga, vid havet! Men det kostar pengar, inte bara att köpa, det är många löpande utgifter som ska betalas också. Dessutom ska den underhållas. Om jag fick stugan av nån snäll människa kanske det skulle gå.....men jag undrar just hur många som förköper sig på en dröm?
( är det nån därute som vill ge mig en stuga kan jag säga att det gör ingenting om den råkar ligga vid Medelhavet......)

Nej, nu ska jag ta mig lite frukost så att jag kommer i gång, sen blir det träning!