lördag 13 oktober 2012

Nu har jag en sak som jag undrar över igen. Av vilken anledning visas filmer på teve där samma skådespelare plötsligt dyker upp i flera kanaler samtidigt....det är jätteförvirrande för en zappare som jag! Hur i hela friden ska jag kunna hålla reda på i vilken film han började som rund kille som blev dumpad av tjejen och i vilken av filmerna han är ...ja vadå?

Sitter representanter för de olika kanalerna på rummet efter nån teve-fest och slår med tärningen och bestämmer vilka skådespelare som ska få extra mycket tid? Få se nu vecka 41 på lördag då låter vi Ryan Reynolds ha sin stund i rampljuset....nån annan helg är det nån annan skådespelares tur. Och just ja, Sandra Bullock måste ju vara med, minst varannan helg....

Det finns hur många filmer, med hur många skådespelare som helst...lite variation skulle inte skada....allt för att minska min förvirring. Om det inte handlar om Yoda, Vader eller nån annan karaktärsskådis....de kan få vara på hur många kanaler som helst utan att skapa förvirring, i alla fall för mig!
Åkte ner till stan med sonen som hade träning, sen satt jag och skrev en del papper på klubben. När det var klart åkte jag hemåt med lite ätbart i en låda.....väl hemma var jag så hungrig så jag hade kunnat äta det dubbla. Sonen är kvar hos en kompis till i morgon så då blir det en tur ut mot kusten igen.

Zappade precis förbi ett program som går på trean. Det heter "Dance moms" och de vuxna verkar inte vara riktigt kloka i det programmet. De bara skäller på varandra....... och de små ser inte ens glada ut. Undrar hur kul det är att dansa då även om man vinner en fin pokal?

Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på att göra resten av dagen. Träna mitt knä är en sak, inget jag ser fram emot dock.....tvätt finns i massor men med garderoben utspridd över hela huset vet jag inte i vilken ände jag ska börja....kanske kan jag strunta i det till nästa helg. Då är det förhoppningsvis klart här hemma. Städa är inte att tänka på, jag har sopat täckpappen det får räcka. Jag skulle behöva göra en del jobb ute men med regnet hängande i luften lockar inte det heller. Jag tror att jag ska måla en stund kanske så kan jag med gott samvete slappa sen...Ja, just ja...träna knäet också....




Äntligen mat!!


Frukost!

Ligger i min tillfälliga säng och känner i hela  mig att jag är ledig idag. Visst är det okej att inte kliva upp så fort man vaknar, utan ligga kvar och slöa, läsa tidningen och få dagens första kaffemugg? Jag har bestämt mig för att det är så, även om jag känner mig lite slö och lat.

Fast att läsa tidningen var ingen rolig upplevelse denna lördag. På första sidan står om en man som åtalas för grova övergrepp mot barn...det får hela mig att må illa...jag kan inte förstå hur det ens är möjligt för en vuxen att överhuvudtaget kunna tänka sig det, än mindre genomföra övergreppen..
Är det sant (han är ju inte dömd än) så är det väl tur i alla fall, då är det en förövare mindre ute i samhället. Men fortfarande finns alldeles för många i världen som inte kan låta barn vara barn....usch vilket mörker.

En annan sak jag funderar lite över var beslutet från den norska Nobelkommittén att ge EU fredspriset det här året.....med tanke på att det inte precis råder lugn och ro inom unionen....
Det känns i alla fall som ett väldigt politiskt val, (lite konstigt med tanke på att norrmänen inte ens är medlemmar i EU) ett sätt att hålla liv i EU-tanken mitt i den kris flera av unionens länder faktiskt befinner sig i.

Så till något helt annat....Angry Birds ska tydligen komma i en Star Warsversion, läste jag på nätet häromdagen....plötsligt får spelet en ny dimension.....

Min blogg Katarinas spis flyttade jag till Allehanda igår. Amelia lägger ner sina öppna bloggar, de har nog för många så de hinner inte med den support de vill ge sina bloggare, därav flytten. Jag fick hjälp att flytta över mitt material så det mesta finns på den nya sidan men känner mig inte helt nöjd trots att Allehanda också bloggar i Word Press. De har begränsat möjligheterna att själv göra vissa inställningar vilket bland annat innebar att jag inte kunde importera min gamla blogg själv utan fick be om hjälp med det...därför ser det ut som om Markus Sandin har lagat all mat på min blogg....Men nog tycker jag att han ser ut att laga god mat!