lördag 20 oktober 2012

En härlig doft av älgstek sprider sig i huset, morgondagens middag är på gång. För några timmar sen när jag gick omkring här hemma och funderade vad jag ska göra i morgon och hade planen klar för dagen, göra vinter i härbret, sätta upp handtag på garderobsdörrarna och sen byta gardiner i vardagsrummet, då kom jag på det.....jag har uppsjungning med kören i morgon...i Skorped.
Vilket innebär att jag måste vara klar strax efter nio för att åka dit. Eller åka, jag lovade att köra annars hade jag kanske hoppat över sången. I stället får jag hoppa över en del av de saker jag skulle ha gjort här hemma. Men så kan det vara....Därför är jag glad att jag bestämde mig för att fixa steken redan i kväll.
Dessutom är jag nog hemma vid halv två, så det är ganska mycket kvar av dagen ändå.

Jag kom precis på att jag måste hinna ta reda på den rena amöban i tvättstugan också innan sotaren kommer på tisdag...det vore ju synd om den blev smutsig igen....
Fast ikväll blir det ingenting, det är alldeles för skönt att slappa. Men träna knäet, det ska jag göra i alla fall. Jag kan ju inte låta mig förfalla till den totala slöheten helt och hållet även om jag gärna skulle vilja.....men jag har kommit på att jag trots allt är rätt bra på att göra ingenting. Finns det några jobb där man kan tjäna pengar på det tro? Tips mottages gärna!


Äntligen är det klart i duschrummet också....ja mattan på golvet är inte på plats förstås men allt annat. Nu har väggarna torkat så länge att vi kan duscha hemma igen. Med ljusgrå väggar fungerar det alldeles utmärkt med den färg vi redan har på möbler och annat. Tänk vad färg kan åstadkomma!



Just nu bastar sonen så imman sprider sig på fönstren här i källaren.
Denna krispigt, klara morgon har fåglarna fest i rönnarna! I går var de fortfarande fulla av röda bär men den senaste timmen har mängden bär minskat betydligt. Fortsätter festen i samma tempo är träden snart tomma på de små röda godsakerna. Goda i alla fall enligt fåglarnas smak....
Fest i träden!
Själv njuter jag av att det är lördag och det faktum att jag har en hel helg framför mig utan en massa saker jag måste göra. Eller egentligen har jag hur mycket som helst att göra men jag tänker inte göra mer än jag vill. Därför får täcket tjänstgöra en stund till!

Igår kväll kom två vänner som jag inte träffat och umgåtts med på många, många år hit på middag. Visst är det fascinerande att med vissa vänner spelar det ingen roll hur länge det var sedan man sågs, det är bara att ta vid där man slutade sist. Vi pratade och pratade, däremellan fick vi lite mat att äta och något gott att dricka till. Vi pratade mer om båda allvarliga ting och livets glädjeämnen. Plötsligt upptäckte vi att klockan var tio över ett....hur nu det gick till? Ändå fanns det mycket prat kvar.....Tur att vi bestämde oss för att träffas fler gånger!