måndag 29 oktober 2012

Ja, jag vet att jag bor i Norrland. Jag vet också att det brukar snöa här. Men inte så här mycket redan....Efter en dag fylld av diskussioner på jobbet åkte jag hem när ett lätt snöfall började. Innan det var dags för mig och sonen att åka till stan var det inget lätt snöfall längre, det var ymnigt. Faktiskt en av de få gånger jag varit tacksam för möten med andra bilar, då såg man i alla fall vägen hyfsat.

Strax efter nio när jag åkte från stan var det hällregn där och så fortsatte det ända till Moliden då nederbörden övergick i snöfall igen. Undrar just hur många avåkningar det blir efter vägen ikväll, det var nog lite småhalt där det regnade.

Nu är jag i alla fall äntligen hemma, bilen är inkörd i garaget och jag har bänkat mig framför nyheterna. Ser att Jan Björklund vill ha betyg redan i åk 4...vad är det för fel på karlen?? Att alla hans reformer inte har lyft vår svenska skola verkar han ta som ett tillfälle att hitta på fler reformer i samma anda....Efter detta kan det väl inte finnas många folkpartister kvar....
Snälla Jan, ge oss i stället ett löfte om att plocka bort onödigt skrivarbete och låt oss återigen få fokusera på eleverna och undervisningen....det är vi lärare rätt bra på vet du, även om du verkar tro motsatsen.

Nej, nu ska jag snart sova, känner mig trött....sonen som lanar i natt lär ju inte sova, han kommer att vara trött imorgon....jag sätter en tia att han somnar på väg från stan.....

Ånej, jag kom precis på att jag inte har någon spade framme ännu. Tänk om det fortsätter snöa hela natten? Hur ska jag då få ut bilen ur garaget imorgon bitti??