fredag 2 november 2012

En sak som ofta går snabbt i vårt hus är när det ska packas inför resor och annat. Jag vet att jag har skrivit om det förut men vi packar alltid i sista minuten, ja nästan i alla fall. På långresor packar vi kanske kvällen före men ska vi åka på en kortare tur packas det samma dag. Idag ska ju sonen som bekant åka på läger till på söndag. Jag föreslog att vi skulle packa redan vid tolv, (vi åker från hemifrån strax före fyra) sonen tyckte att det var aningen tidigt men gick med på att göra bort det. Jag satt i trappan medan han hämtade sakerna och la ner dem i väskan. Det tog ungefär tio minuter...och då hann vi ändå med att kolla igenom så att han inte glömt någonting.

En annan sak som jag upptäckte går snabbt, är visserligen en sak som jag inte kan ta åt mig äran för, men det är trädfällning. Jag hade bett om hjälp att ta bort en björk som stod vid sidan av vårt hus. Plötsligt hör jag hur det låter ute och upptäcker att björken låg på backen! Nu kapas grenar, kvistar och det rensas upp därute. Skulle tro att trädfällarna blir rätt blöta en dag som denna.....
Så föll björken!
Väskan packad...och kollad....
Lyssnar precis på hur de debatterar Björklunds förslag om betyg från årskurs 4 på Nyhetsmorgon. Av de politiska tyckare som sitter i panelen har han nog en anhängare i alla fall.....anmärkningsvärt tycker jag.....

Citerar en av Christian Lundahls twittringar från igår:
" Utbildningspolitik måste inte utgå från vetenskap. Men vad händer om politiken gör det svårt för skolan att vila på vetenskaplig grund? "  Jag fortsätter undra när politikerna ska inse att vad skolan behöver är en organisation där lärare får tid för sina elever igen.

Usch, jag blir alltid nedstämd när jag börjar tänka skolfrågor så direkt på morgonen.
En snabb titt ut genom fönstret gör mig inte på bättre humör....grått, regnigt och ett riktigt novemberväder. Fast jag måste erkänna att jag är glad att inte snön vräker ner, jag vill gärna att den väntar med att komma ett tag till.
Men vädret innebär ju faktiskt inte enbart nackdelar. Regnrusk är ju en anledning till att tända ljus, läsa och hålla sig inomhus och bara må gott (om man har möjlighet förstås)! Att det blivit november innebär ju att man slipper klippa gräset också och det om något är ju positivt!!

Det enda jag måste göra idag är att ta ut pengar så att sonen har till bussresan och mat under lägret, leta fram listan så att han vet vad han ska packa och skjutsa ner honom till Övik. Inte mycket alltså.....det tänker jag njuta av!