lördag 4 maj 2013

Det som göms i snö kommer fram i tö. Det stämmer till fullo på vår tomt. Singel, singel, singel så långt ögat når på gräsmattan. Trots försiktighet när den första snön kom verkar det vara totalt omöjligt att låta bli att få med en massa stenar på gräset. Men så mycket som det var på gräsmattan i år har jag aldrig sett förut. 

Några timmar senare hade jag plockat 12 liter singel och kastat tillbaka det på gården. Jag började med att stå på huk men kände att ryggen och knäet inte mådde så bra av det. Då tog jag min trädgårdspall men det blev också obekvämt i längden. Men ett sittunderlag funkade, så där satt jag och plockade sten i en hink och med jämna mellanrum flyttade jag mig en liten bit. Till slut var det klart....men nog har jag sett en och annan sten som jag missat....men de får sonen ta hand om. 

Därefter började jag att kratta bort sågspånshögar och annat skrutt som ligger på gräsmattan men då plötsligt skar det till illa i knäet så jag beslutade mig för att det fick vara nog. Det får sonen också ta hand om en annan dag....när han någon gång är hemma.....Nu ligger jag i alla fall i soffan och vilar ett tag. Tycker att jag har gjort mig förtjänt av det.