torsdag 6 juni 2013

Idag är det nationaldag, solen lyser och det är varmt och skönt ute. Flaggan vajar inte direkt på sin stång men den hänger där i alla fall! Min snälla mamma hade hissat den åt mig, ganska tidigt tror jag....det var snällt då fick jag ligga kvar i sängen och sova. 

Flaggan vajar inte på sin stång...det är vindstilla. Men den hänger där i alla fall!
Idag är också första riktiga sommarlovsdagen för alla mina underbara elever. De är värda ett långt härligt sommarlov efter att ha arbetat så fint hela året. Lite sorgset är det varje år för då slutar alltid några elever och börjar i en ny klass till hösten men som tur är kommer alltid nya istället. 
Den här fina boken fick jag av mina treor.  De känner mig rätt bra vid det här laget!
Den här dagen ska jag njuta av det fina vädret.  Mitt knä mår bättre efter gräsklippningen igår, skönt. Det innebär att jag är sugen på att vara ute i det fina vädret och påta lite.....visst får man göra det fast det är nationaldag?
Är handelsträdgården öppen idag ska jag nog åka och köpa en rödvinbärsbuske och gräva ner. Jag har både svarta vinbär och krusbär här på tomten men inga röda vinbär. Det vill jag ha....saknar alla buskar vid vårt gamla hus. Min fläder saknar jag särskilt mycket....det är några år sedan det blev flädersaft nu.
På den här tomten finns inget lika skyddat läge så jag är inte säker på att jag skulle få en fläder att överleva här. Men jag ska nog testa så småningom.