tisdag 11 juni 2013

Några sms från sonen under eftermiddagen med frågor om bikarbonat och farinsocker resulterade i att en ljuvlig doft slog emot mig när jag öppnade dörren hemma efter jobbet idag. Han hade bakat goda kakor med chokladbitar och höll precis på att grädda sista plåten när jag kom hem. Jag fortsatte hans påbörjade arbete i köket med att baka en rabarberpaj när ugnen ändå var varm. En annorlunda variant där alla ingredienser läggs i formen direkt. Enkelt och förvånansvärt god!
Det passade utmärkt med de nybakade godsakerna eftersom vi fick besök en stund på kvällen.

Nu känner jag mig rätt trött faktiskt....en känsla jag känner igen sen i morse.....fast då var det ännu värre. Förstår inte att det ska vara så svårt att ta sig ur sängen, fast med tanke på att jag har lite svårt att sova på natten är det inte så konstigt kanske.

Just nu på nyheterna visar de ett vidrigt reportage där man i Kina håller björnar fångna i trånga burar och sticker in en kateter i deras galla för att utvinna gallvätska som de gör mediciner av. Vidrigt, vidrigt,vidrigt....
Mellan 10 000 - 14 000 björnar sitter i trånga burar i Kina idag. Där på björnfarmerna kan de få sitta i 30 år....om de lever så länge. Det är dessutom tillåtet enligt lag. Men nu uppmärksammas det ju i alla fall över hela världen så förhoppningsvis kommer det att bli ändring, men det lär ju ta tid.

Plötsligt känner jag att jag måste försöka göra något annat en stund så att jag kan somna sen....annars kommer jag att ha den där hemska bilden av björnarna på näthinnan hela natten.....