tisdag 18 juni 2013

Idag känner jag mig äldre än min 49 år kan jag lova. Ligger och funderar över vad det är som har fått mina fötter, ben och framför allt mitt knä att värka så? Jag tycker inte att jag gjorde något speciellt igår. En kort resumé över gårdagen skulle se ut så här: frukost, stadsbesök där jag uträttade ärenden, hem, lunch, körde grejor till loppis, fika, datorjobb, middag, promenad, vila i hängmattan samt gräsklippning. Inget anmärkningsvärt alltså....men ont gör det likafullt.
Nåja, det är bara att bita ihop så blir det nog bättre så småningom.

Är det bara jag som tycker att det blåser jämt numera? Eller tycker jag det bara för att jag väntar på en relativt vindstilla dag? Jag hade tänkt försöka måla lite idag men tyvärr blåser det för mycket för att det ska vara riktigt enkelt. Det är så svårt att lägga ut täckpappen och få den att stanna kvar. Dessutom har färgdroppar en benägenhet att blåsa iväg dit de inte ska.....

Nyss var det björnar, nu är det hundar. Ser på nyheterna och nu är det valuppfödning i Polen som bedrivs under vidriga former för tikarna. Tikarna är instängda i burar och deras enda uppgift är att föda fram kull på kull av valpar. Smygfilmade bilder på totalt utmattade hundar i burar visas upp. Tänk att det aldrig tar slut, det kommer alltid fram nya saker om djur och människor som behandlas illa. Hur kan människor vara så kalla och onda?

Några som inte behandlar människor illa är Blue Dragon Children´s Foundation som arbetar för att frita och återföra kidnappade barn och ungdomar i Vietnam till sina familjer. Ungdomar som utnyttjas i olika former av fabriker och till prostitution. Organisationen gör ett fantastiskt jobb och arbetar mot trafficking på ett synnerligen effektivt sätt. Det är en glädje att följa deras arbete och se hur ofta de lyckas i sina ansträngningar. När människors ondska blir alltför påtaglig brukar jag läsa deras berättelser för att påminna mig om att det finns goda krafter i vår värld också.

Nu väntar jag på att dagens första tvätt ska bli klar, under tiden ska jag nog ta mig lite frukost och kanske en värktablett...eller inte....blir ju som bekant hög på dem och mår illa....ska nog låta bli trots allt. Bättre att ha ont än att må dåligt på grund av tabletterna.