onsdag 26 juni 2013

Sonen och jag gjorde en resa till det stora möbelvaruhuset idag. Vi hade en toppendag men detta med att kliva upp tidigt....vilken pärs det var. Jag förstår inte att jag klarar av att stiga upp tidigare än så när jag jobbar. Det tog nästan en timme att ta mig upp ur sängen......och jag kan lova att jag inte var någon solstråle direkt. Men upp och iväg kom vi till slut.

Belöningen fick vi när vi var framme, en god frukost hann vi äta innan den dukades bort. Därefter var vi redo för en tur runt varuhuset. För ovanlighetens skull var det inte så mycket folk, ingen trängsel eller långa köer.  När sonen shoppat det han skulle till sitt rum blev det glass och sedan fick jag åka upp till Plantagen för att köpa med mig vattenväxter hem. Nu är de placerade i vattentunnan på altanen. Det blev toppenfint.

En sak jag funderar över är detta med privata telefonsamtal ute bland folk. När vi satt och åt glass kom en kvinna och satte sig nära oss. Hon pratade i telefonen på ett sätt som gjorde att det inte gick att låta bli att lyssna även om man ville. Jag förstår inte att man vill blotta sitt privatliv på det sätt hon gjorde. Sonen och jag försökte prata så mycket vi kunde mellan glass-skedarna för att slippa höra....det gick väl sådär. Till slut hade vi ätit upp glassen...då smet vi fort för vi ville inte höra fortsättningen.

Nu sitter sonen vid datorn, precis som jag gör. Igår grävde de av en fiberkabel i Moliden så vi tappade telefon och internet. Någon gång under den här dagen lagades det hela till. Så nu lära vi väl hänga vid varsin dator ett tag.....

För en stund sedan knackade det på dörren....det var en trevlig långtradarchaufför som ville ha vägbeskrivning. Han såg mycket glad ut och tackade innan han gick tillbaka till lastbilen som stod nere vid macken.

Det händer faktiskt lite då och då att någon som behöver hjälp knackar på. Ibland är det kort som inte fungerar, bilar som vägrar starta eller nåt annat. Inget konstigt eller suspekt alls...då skulle jag inte låna ut telefon eller på annat sätt assistera. Men kan jag hjälpa till gör i alla fall jag det. Nästa gång kan det vara min tur att behöva en hjälpande hand.

Funderar starkt på att försöka komma i säng i tid ikväll.....då kanske jag är pigg i morgon. Å andra sidan...varför lägga sig tidigt när man har semester? Det får jag ju lov att göra resten av året för att orka kliva upp. Jag sover ut i stället, alltså kan jag nattsudda så länge jag vill.