torsdag 4 juli 2013

En gråmulen dag fylls av soliga bilder

När jag sitter här på övervåningen och lyssnar till grabbarna som pratar i källaren inser jag vad annorlunda det låter jämfört med för bara ett år sedan. Det är rösterna av unga män jag hör och inga smågrabbar längre. Eftersom det är ett gäng där nere måste jag tänka till vem det är som pratar för tillfället.....den ende jag är helt säker på är den egna sonen...tänk vad det ändras snabbt.

I det gråmulna väder som råder idag har jag äntligen beställt Vietnambilderna. De bilder som ska klistras in i sonens fina album som han fick när han fyllde år. Förhoppningsvis blir det fler grå dagar i sommar när vi kan göra i ordning hans album men nu får solen gärna titta fram igen. Men när jag sorterade bilderna kände jag hur solen sken trots allt. Det som inte var lika positivt var det väldigt starka sug efter riktig värme, bad och andra kulturer som drabbade plötsligt. Men eftersom reskassan är lite skral för tillfället så är det bara att längta vidare....

Ikväll är det träning för sonen igen så det blir att åka en tur ner till stan frampå kvällen. Sedan ska det packas eftersom tältning står på programmet för honom de närmaste dagarna. När tältandet är över för den här gången hämtar jag upp honom där han är, sedan åker vi vidare mot vår huvudstad där vi ska tillbringa några dagar. Misstänker att jag kommer att ha en av rök, stinkande pojke i bilen men som tur är finns dusch på vår slutdestination.

Nu tror jag att jag plockar fram den sista av böckerna jag lånade på biblioteket förra veckan. Det känns som en lagom ansträngande sysselsättning till dess att det är dags att göra mat.