söndag 14 juli 2013

Så var det söndag

Idag är det riktigt grått ute, dessutom har det hunnit bli söndag....hur nu det gick till? Nyss var det nämligen fredag förmiddag. Att fredagen gick snabbt var inte så konstigt kanske, tvättmaskinen gick varm, jag klippte gräset och sedan var vi bortbjudna på kvällen.

Det underbara vädret, den goda maten, det trevliga sällskapet gjorde att fredagen övergick i lördag utan att någon ens märkte det.

Igår slappade vi mest hela dagen och sedan stod filmkväll på programmet och den höll på nästan sex timmar. Vi såg två av tre filmer i Batmantrilogin. Filmerna är ganska mörka men jag tycker att de är bra, de passar att inte vara så glättiga. Sedan hade den dagen gått (och en hel del snacks hade också gått åt).

Nu är det alltså söndag, det finns massor att ta tag i här hemma men det är ju ingen brådska.
Ser nyhetsmorgon och njuter av dagens första kaffemugg, det känns lagom.

Nyheterna domineras av Sveriges utklassning av Finland igår. En riktigt bra match, hoppas de får med sig det flyt de hade igår i fortsättningen också.

Rättegången i Florida mot Zimmerman är avslutad. Han friades av juryn efter att de suttit i överläggningar sexton timmar. Vad som än hände är det tragiskt att en sjuttonårig pojke fick sätta livet till, men naturligtvis en stor lättnad för den anklagade som får sitt liv tillbaka.

På teven visas också bilder av en polis som gång på gång slår en ung man med en batong, det pratas om polisvåldet och att det nu ska satsas på utbildning.....Jag tänker att de som slår måste vara väldigt rädda.

I Skåne har ambulansförarna många övertidstimmar. För att komma förbi maxgränsen vad gäller övertid, anställs förarna av ett annat bolag så att de kan jobba fler timmar......Känns ju lite läskigt, de lär ju vara rätt trötta och utarbetade så säkerheten för patienter eller de själva är nog inte så stor.

Vädret har spårat ur i alla fall. Det är alldeles för många gråa moln och låga temperaturer här uppe hos oss. Något måste ha gått fel där uppe i atmosfären. Dags att skjutsa bort det gråa, kalla och plocka tillbaka värmen tycker jag.

Just nu bakar de Eclair-bakelser på teven, franska nationaldagen till ära. Det ser så enkelt ut när smeten görs och den sedan spritsas ut. Vackert resultat, verkar väldigt smakfullt också. Tyvärr tror jag inte att jag skulle lyckas lika bra, även om jag skulle vilja. En egen sockerbagare skulle inte vara helt fel...å andra sidan mår man ju faktiskt bättre om man inte äter så mycket sötsaker.

Men allt detta prat om sötsaker gör att jag känner mig lite hungrig faktiskt, dags för frukost.