söndag 14 september 2014

Som så många andra har jag nyttjat min rätt idag och lagt min röst för demokratin. En rättighet, möjlighet men också en skyldighet. Runt om i världen finns människor som kämpar för rätten att utöva demokrati. I vårt land kan vi gå till valurnorna utan rädsla, då är det ansvarslöst och dumt att strunta i att lägga sin röst. Finns inget parti som passar kan man i alla fall rösta blankt. Då visar man att man bryr sig i alla fall.

Sitter och kollar in valvakorna just nu, zappar mellan ettan och fyran. Ser hur siffrorna för vallokalsundersökningarna kommit. De skiljer sig åt en del. Mest skrämmande är att var tionde valt att lägga sin åtråvärda röst på ett parti som har en mörk och skrämmande underton. Hur är det möjligt att så många är så blinda och döva att de inte ser den ideologi som gömmer sig under ytan. Svårt att tolka det hela som något annat än ett totalt missnöje med övriga partier, jag vill inte tro att så många stödjer de rasistiska tankar som lyser igenom så tydligt att den minsta lilla unge kan märka av det. Men än har inte de "riktiga rösterna" räknats så det blir till att vänta och se.

Förutom att rösta idag har det blivit mycket datorjobb, helst hade jag hängt ute i de ljumma vindarna men ibland kallar plikten.....lite matlagning på det och vips var det dags att slänga sig ner i soffan med lite snacks och kolla in statistiken som presenteras. I vanliga fall är jag inte särskilt intresserad av siffror och jämförelser men valvaka är verkligen spännande. Nervdaller på hög nivå....