söndag 21 september 2014

Jodå, jag tog mig ur sängen och snurrade ihop en deg i assistenten i morse. Sonen hade under en längre tid önskat att jag skulle göra frallor med basilika i igen men inte fanns det någon basilika i vårt hus just nu. Som tur var hade vi pesto i kylen. Nästan lika bra. Hur som helst blev de goda. Tre frallor åt sonen till frukost, sedan fick jag stränga order att skriva upp receptet så att jag kan baka dem igen. 

När jag stod där och knådade degen kom jag plötsligt att tänka på en kollega jag arbetade med i början av nittiotalet. Hon berättade att när hon haft en tuff dag på jobbet gick hon alltid hem och bakade bullar eller annat bröd så att hon fick knåda och banka degen för att på det sättet bli av med eventuell ilska och frustration. 

Själv kände jag mig varken ilsken eller frustrerad i morse utan mest trött och sugen på nybakat bröd. Fort var det gjort i alla fall....det tog inte lång stund. Den mesta tiden gick till jäsning och då kunde ju jag passa på att jäsa i sängen med en kaffemugg!

Mmm, nybakade frallor till frukost!
Torsdag, fredag, lördag och nu är det söndag. Nyss var det ju onsdag, vad händer? Allvarligt, det är någon som mixtrar med tiden.
Idag är det en gråmulen dag, faktiskt känns det som att det kanske är idag hösten kommer. Hittills har den ju lyst med sin frånvaro för även om nätterna varit kalla har dagarna med sin värme motat bort gubben Höst. Det känns i alla fall väldigt skönt att jag tömde altanen förra helgen så att det bara är lite småplock kvar ute på tomten nu.

Sonen som varit sjuk hostar inte riktigt lika mycket längre även om det fortfarande är illa nere i luftrören. Med facit i hand konstaterar jag att det faktum att han sprang i onsdags ställde till det lite. Förkylning, ansträngning och fuktig luft är ingen bra kombination när det gäller astman. Förhoppningsvis har den vila han fått nu några dagar gjort att han kommer i form igen!

Själv hoppas jag att jag ska klara mig från den höstförkylning som far runt, veckorna som kommer blir intensiva. Det innebär att jag definitivt inte har någon tid för några baciller. Därför får jag se till att vila alla stunder jag kan, då kanske jag klarar mig. Och vila är något jag ägnat mig åt denna helg.

På Nyhetsmorgon idag fortsätter man att analysera SD:s framgångar, visar hur man ska få liv i en trött hy, lagar goda tårtor och sen kan man ställa frågor till Mia Törnblom om relationer.

Just nu funderar jag på om jag ska sätta en deg på jäsning så att vi får nybakat matbröd till frukost.....känns lockande men lite jobbigt.