lördag 27 september 2014

Igår var det fredag och dags att mysa igen. Tydligen firar fredagsmyset tjugo år. Enligt nyheter och tidningar myntades uttrycket av en familj i Sävedalen som intervjuades om sina tevevanor 1994. Om det var första gången uttrycket användes förtäljer däremot inte historien. Måste ärligt erkänna att jag inte märkte av begreppet förrän chipstillverkarna började med sin reklam angående fredagsmyset.....ni vet den där reklamjingeln som biter sig fast och irriterar.

Fast vi hade nog nåt slags mys igår i alla fall med plockmat framför en film innan sonens kompis kom hit och de försvann in i spelens värld istället. Själv kraschade jag i soffan, trots högar av saker att ta tag i här hemma. Kände att det var det jag behövde igår. Så skönt det var! Njuter fortfarande av efterdyningarna. Dessutom har jag sovit gott hela natten, inga tankar på jobb eller vindoveraller som stört sömnen.

Om ett tag ska ungdomarna väckas, sonen och jag ska till stan. Han behöver något att ha på fötterna (de växer hela tiden) och jag ska ner till jutsun för att kränga lite dräkter. Kan nog tänkas att det blir något att äta innan vi åker hem igen på eftermiddagen också. Sen är det inte så mycket inplanerat den här helgen förutom imorgon när det är träningsdags igen. Det känns riktigt skönt!
På väderleksrapporten varnar de för hårda vindar.  Det gör att soffan, film eller en god bok, godis och en eld i braskaminen är den ultimata planen för eftermiddagen och kvällen.

Nu en kaffemugg till mig, sen väckning av tonåringar!