lördag 11 oktober 2014

En grådassig dag men skön ändå då jag passade på att fixa en del ute. Först planterades hallonplantorna helt enligt planen. Därefter tog jag mig en tur till graven där ljuslyktan kom på plats. Passade på att tända ett ljus som får lysa upp i mörkret också. 

Väl hemma passade jag på att prova vår nya dörrknackare....knackelibank på dörren...tur att sonen redan var vaken då....

Lunch tillsammans med sonen sen åkte jag ut i skogen och han satte sig med läxor. Jag letade olika lavar att ta in i klassrummet för att visa eleverna......i skogen ovanför skolan finns mest mossa så för att få lite variation plockade jag i förväg. Barriga kvistar följde också med hem så nu är det höst på bron. 

Lite bastubad på det, en god middag och film med sonen. Vad mer kan man begära av en lördag i mitten av oktober?



En kruka med känsla av höst på bron.
Knackelibank på dörren.....
Lyktan är på plats och ett ljus är tänt.
Jag blir alltmer övertygad om att det är någon som mixtrar med tiden. Konstaterar att det är två veckor kvar till höstlovet....Två veckor??.....När det borde vara minst det dubbla.

Tänker tillbaka på tiden när jag själv gick i skola. Tiden från sommarlov till höstlov kändes oändlig. Om jag sen flyttar tankarna till tiden när jag började arbeta i skolans värld minns jag perioden mellan sommar och höstlov som lugn och fylld av arbetsro. Vi hann hur mycket som helst under veckorna fram till höstlovet.

Men nu? Varken timmar, dagar eller veckor räcker till längre. Mitt i allt detta tackar jag min lyckliga stjärna att jag inte är en person som minutplanerar utan har förmågan att anpassa verksamheten allteftersom.

Till något helt annat. Sonen hade två biobiljetter som hade sista datum igår. Alltså gällde det att nyttja dem innan de blev för gamla. Sista chansen där blev till en angenäm filmupplevelse.

Dracula-untold! Den blodtörstige herren som familjefar. Valet gjorde han för familjens skull, hela tiden med sonens bästa främst. En våldsam film utan att för den skull frossa i våldet och blodet. Klockren en fredag i mitten av oktober.

Ytterligare en fördel med att åka på bio med mamma, enligt sonen, var att det gick att passa på att gå ut och äta först....god indisk mat!

Nu är det lördag morgon. Kaffet smakar underbart, kanske för att lördagen är ett oskrivet blad. Det enda jag behöver göra idag är att sätta några hallonplantor jag fick hemlevererade igår. Därefter ingenting.....ja förutom lite matlagning då förstås!