måndag 2 mars 2015

Så här ser det ut nu.
Nyss var snickarna här och kollade in min bastu. Har vi tur ska den äntligen få sin efterlängtade makeover den här veckan. Sonen som är den som flitigast nyttjar bastun längtar nog mest tror jag. Men även jag ser fram emot ny trall på golvet och lavar som är mer sittvänliga och inte så rangliga.

Det är tur att jag inte behöver göra jobbet själv för jag är hur trött som helst. Jag undrar om jag skulle känna mig lika orkeslös om det hade varit en vanlig jobbardag idag? Efter att ha burit ut några mattor på balkongen blev jag hur slut som helst. Nästan som att jag kört ett lopp på skidor i lösa spår.

Ja, lopp på skidor. Nu är VM över för den här gången. Många fina svenska insatser har det varit. Även om flera av åkarna inte var nöjda med sina resultat är ett fantastiskt mästerskap till ända ur svensk synvinkel, nio medaljer är bevis på det.

Bättre var endast norrmännen och den norske skidkungen Northug. Säga vad man vill om honom men att plocka fram det lilla extra när det behövs det kan han. Visserligen vet jag att många tycker att han är osportslig som inte hjälper till att dra i loppen, något jag i viss mån kan hålla med om. Men som Johan Olsson uttryckte det (kanske inte exakt): Man har ganska mycket tuggummi i benen när man bara legat bakom också....

Och tuggummi, det är precis vad jag har i benen idag och jag ligger inte ens bakom. Jag ligger i....i soffan.