fredag 6 mars 2015

Idag har jag varit riktigt effektiv, om jag får säga det själv. Efter att ha bakat en tårtbotten till i morgon tog jag mig en promenad och tro det eller ej men solen hade slutat leka kurragömma. Det innebar att vi kunde sitta ute och grilla vår lunch idag igen.

Sedan satt jag i solen och njöt ganska länge innan jag gick in och började förbereda mat. Både morgondagens middag, kvällens och en bonusmiddag till någon annan dag blev resultatet av det matlagandet. Fast för att vara helt ärlig, vad gäller morgondagens middag inskränkte sig de förberedelserna till att skiva innanlår i lagom tjocka skivor...det blir sonens mormor som får laga födelsedagsmiddagen.

Några goda amerikanska kakor passade jag också på att baka....När de väl kommit ut ur ugnen (tyvärr glömde jag en plåt lite för länge så de blev inte helt perfekta) var mitt knä helt slut....det värkte och var svullet. Då bestämde jag mig för att en dusch och soffläge på det passar bra resten av kvällen! Men nöjd med allt jag gjort idag är jag allt.


En lagom hög tårtbotten, så började dagen.

Goda amerikanska kakor!
Ungersk syren, det är så härligt vackert med de karga kvistarna.
Solen lyssnade och slutade leka kurragömma, det innebar att det blev grillat till lunch.
En plötslig längtan till ett varmt och soligt land drabbade mig med kraft den här morgonen. Tänk att sitta på en utomhusrestaurang i mörkret och äta en god middag efter en dag med sol och bad, eller kanske sevärdheter. Om jag ska lyckas få med sonen är det nog bäst att resan innehåller någon form av aktiviteter, det där med sol och bad är inte riktigt hans grej. Trots att jag trivs här hemma funderar jag ibland över det faktum att jag inte sökt mig jobb i solen och värmen....

Efter att igår suttit ute på framsidan i solen och njutit av goda glödgrillade foliepaket till lunch för att sen fortsätta dagen med att läsa, jag hann ta mig igenom ungefär en fjärdedel av alla de böcker som helst ska vara lästa när skolan börjar efter lovet igen, landade jag tillsammans med sonen i soffan och streamade hem resterande avsnitt av Agent Carter. Det är inte så illa det heller...trots att det inte var särskilt varmt ute....inne hade vi det mysigt.

Planen för dagen är att baka en tårtbotten, imorgon firas ju sextonårsdag i det här huset......sexton år....hur svårt är inte det att förstå? Inser att dagen när han ska ut i livet på riktigt närmar sig med stormsteg...men än är det ett tag kvar, tack och lov.

Jag hade ytterligare en plan denna dag, solsken och fint väder och läge framför vardagsrumsfönstret, kanske grillat till lunch igen. Men solen verkar gömma sig bakom molnen, det är bara att hoppas att kurragömmaleken tar slut....

Nu en kopp kaffe, sen tårtbotten!