tisdag 14 april 2015

Den här veckan har bjudit både på roliga saker och händelser som gjort att hjärtat hamnat i halsgropen och gett en rejäl skrämselhicka.

Det roliga är att alla mina elever är friska, fast jag vet inte riktigt om jag vågar skriva det.....fast nu är det gjort! Glädje i klassrummet är det i alla fall.

Skrämselhickan kom när det på måndag eftermiddag blåste ner ett stort träd utanför Bredbynskolan. Elevernas änglavakt gjorde så att ingen kom i vägen för trädet när det blåste omkull, tack och lov. Annars hade det kunnat ta en ände med förskräckelse. Bara att tänka på vad som kunnat hända ger mig hjärtklappning.

Det som gör mig så ledsen, beklämd men framför allt heligt förbannad är det faktum att vår rektor larmat om faran med träden och bett ansvariga åtgärda dem innan något skulle hända....Tyvärr är det som vanligt....upplevelsen att vi ute på landsbygden nonchaleras blir allt tydligare.

Nu hoppas jag verkligen att politikerna vaknar upp och inser att en stor del av deras väljare bor på landsbygden och vi som bor här har också rätt att uppleva en skola i världsklass. För hur mycket personalen än jobbar för att ge eleverna det de behöver fungerar det inte när lokalerna är undermåliga, till och med hälsovådliga i vissa delar.

Det är dags att satsa pengar på framtiden, pengar till nya fina lokaler, möbler som är ergonomiskt riktiga och som gör att det går att sitta och arbeta på ett sätt som gör att vi inte riskerar våra elevers rygg- och nackhälsa när de blir äldre.

Det är dags att satsa pengar så att arbetsgivaren kan locka lärare att söka sig till Bredbynskolan, utbildade och engagerade lärare som vill arbeta på vår skola för att den är modern och anpassad för elever och personal.

Med tanke på den lärarbrist som börjar ge sig till känna och kommer att bli ett ännu större och allvarligare problem är det viktigt att hitta lösningar som gör att det blir lockande att arbeta i ytterområdena. Det skulle ju vara ett enormt misslyckande för kommunen annars.

Det är nämligen vår framtid det handlar om, barnen!