fredag 17 april 2015


Ligger i hängmattan och njuter. Jag vet att man ska älska människor och tycka om saker men just nu älskar jag mitt växthus fast det är en sak. Småkyligt ute, om än soligt. Men inne i växthuset är det varmt och skönt, med fötter utan sockar ligger jag i hängmattan och tittar på småfåglarna i träden utanför och tänker tillbaka på veckan som gått. 

Tiden brukar gå fort men jag har faktiskt aldrig någonsin varit med om att det gått så fort från måndag till fredag någon gång.....När sonen igår påminde om att han skulle packa inför sin resa till Värnamo förstod jag inte först varför det var så bråttom....till slut insåg jag att det kanske var en god idé eftersom det trots allt var torsdag och han skulle åka till tävlingen i morse.....

Veckan har varit alldeles vanlig men ändå väldigt ovanlig och en av de roligaste skolveckor jag kan komma ihåg. Inte för att det hänt något speciellt men jag har bara känt en stor glädje hela veckan. 

Det har i alla fall varit full fart med de nationella proven, bad och en massa annat skoljobb. Veckan avslutades med att vårt teknikområde som ska handla om hävstångsmekanismen och mekaniska leksaker tog sin början. 

Faktum är att jag tror att eleverna tyckte att veckan gått lika snabbt, för när jag började prata om tekniken så tittade plötsligt en av eleverna upp på mig med förvåning i ögonen och frågade med lika stor förvåning i rösten om vi redan var framme vid teknik....Vi har nämligen ett schema på tavlan där jag skriver in hur dagens jobb ska se ut, där stod teknik längst ner, alltså var det inte mycket kvar av veckan. 

Efter att ha tittat på en film om teknik, sedan fått se hur ett dörrhandtag är uppbyggt inuti och hur det fungerar som en hävstång började de tillverka en egen "bio" med en filmsekvens....vi längtar till nästa vecka då vi får fortsätta. Vi längtar också efter att fortsätta göra våra självporträtt som legogubbar som vi också började med idag.....



Bästa läget.


Uppvisning under invigningen på ÖKSF  i onsdags.


Lite av allt det goda som serverades.