tisdag 11 augusti 2015


Ja ikväll var det ett lätt val när teven slogs på....vem kan motstå lite Star Wars en regnig kväll? Inte jag i alla fall. Med en eld som flammar muntert i braskaminen och kraften på teven trivs jag rätt bra här i mitt soffhörn. Lite glass är väl det som möjligtvis skulle kunna göra det ännu bättre.

Kylskåp och skafferi är äntligen välfyllda igen, i alla fall på ett ungefär. Det känns ju lite viktigt nu när det snart är dags att börja arbeta....sista lediga dagen i morgon. Då kommer det inte att finnas tid att springa till affären titt som tätt när det är dags att laga mat.

Konstaterar med en liten suck att inga sommarprojekt har blivit utförda.....hyllorna som skulle tömmas och göra plats för mitt skolmaterial är orörda....man kan ju hoppas att inspirationen till det kommer nu när jag börjar jobbet igen. Hoppet är ju det sista som överger en sägs det. Det kan ju faktiskt tänkas att jag behöver något som finns nerpackat i de där kartongerna i förrådet. En inte alltför osannolik tanke.....


Egenmäktigt förfarande - en roman om kärlek av Lena Andersson


Nyss var vi i Nyköping hos en god vän där jag lånade en bok från hyllan när jag var utan något att läsa. En lättläst bok om hur kärleken kan göra en människa alldeles tokig. En stormande passion men enbart från ett håll. Jag kände hur Ester (som huvudpersonen heter) nästan utplånade sig själv för att få vara med den berömde konstnären. Hur hon väntade på att han skulle ge henne tid att träffas och hur hon läste in så mycket mer i det han sa. Så mycket mer än han menade. Vid ett flertal tillfällen tänkte jag, hur kan hon inte se och förstå att han inte är intresserad på samma sätt som hon? 

Det är en läsvärd och oerhört välskriven bok, författaren fångar läsintresset från första raden och behåller det till dess att sista ordet är läst. Nu undrar i alla fall jag om Ester har lärt sig något av hela denna historia, dags att läsa nästa bok om henne, Utan personligt ansvar. 

Svinhugg av Marianne Cederwall


Väl hemma från vår lilla resa genom delar av Sverige tog jag tag i gräsmattan igår. Den var väldigt långhårig så det var ett riktigt tungt jobb. När det var gjort kunde jag därför med gott samvete ägna mig åt en bok jag hittade i hyllan som undgått min läslust fram till nu. 

Den handlar om två omaka väninnor, Hervor och Mirjam. De hamnar i ett gammalt kapell på Gotland som de nu renoverar. I byn bor också tre män som lurade Mirjam och gjorde så att hon blev skuldsatt och tappade kontakten med sin dotter under många år. 

Genom kvinnlig list och tankekraft hämnas hon på männen ivrigt påhejad av Hervor. Efter varje dödsfall firar de med champagne och snittar.....en charmig, varm och finurlig bok som man gärna sträckläser. Den gavs ut 2009 så min glädje när jag upptäckte att författaren sen dess skrivit fler böcker om de två kvinnorna blev stor. Längtar till dess att jag har nästa del i min hand, längtar.