tisdag 1 mars 2016

Röda irriterade ögon resulterade i ännu ett besök på ögonmottagningen. Det visade sig vara en vinstlott. Även om vi tyckte att Sudden fick bra hjälp redan i fredags var det ingenting mot dagens läkarbesök. En grundlig (och då menar jag riktigt grundlig) undersökning resulterade i att vi i alla fall fick en hypotes till varför en sjuttonåring får plötsligt högt tryck på ena ögat.

Den här läkaren hittade spår av inflammation i ögat. När han sedan letat på nätet (eller i varje fall på datorn), kollat, funderat, tittat i ögonen igen (många gånger) gav han oss ett namn på vad det kan vara sonen drabbats av, Posner Schlossmans syndrome. Oron fick ett namn, en möjlig förklaring och ett hopp att få fin hjälp. En trygg och glad mamma och nöjd son gick ut ur undersökningsrummet efter en timme.

Tanten utanför i väntrummet var dock inte så glad när vi kom ut....hon hade fått vänta länge förstod vi. Men som sagt vi var desto gladare. Med sig ut hade Sudden recept på andra trycksänkande ögondroppar som förhoppningsvis inte irriterar lika mycket samt inflammationshämmande droppar. Återbesök om tre veckor (om inget mer knas dyker upp förstås) då får vi se om hypotesen håller eller om det är något annat ändå.