lördag 23 april 2016

Idag är det Världsbokdagen och då passar det ju alldeles utmärkt att läsa en god bok. Just idag satsade jag på den tredje delen om de två osannolika vännerna Yogi och Göran.

En bok jag skulle ha läst för länge sedan men det har inte blivit av. Lite konstigt med tanke på att jag verkligen gillade de två första i serien. Inte blev jag besviken på den här heller, den var lika varm och fin som de tidigare. Fast det tog i alla fall mig lite längre att fastna i boken. Men när en fjärdedel var läst satt jag fast. Då var det bara att sträckläsa till dess att den var slut.

Den här boken, som är den avslutande delen i serien, utspelar sig till största delen i Sverige på Österlen där Yogi blir väldigt populär tack vare sitt stora varma hjärta.
För alla som gillar feelgood med djup...läs!


12 timmar. Det var länge sen det hände. Att jag sov så länge alltså. Känslan när jag vaknade i förmiddags var skön även om jag med lätt förvåning tittade på klockan och undrade om det verkligen kunde stämma att klockan var så mycket. Det gjorde det.

När jag hämtade tidningen i postlådan värmde solen mina bara armar och jag såg fram emot en promenad i förmiddagssolen när jag väl ätit frukost. Fast när jag väl kommit så långt hade det mulnat till och haglet studsade mot gatorna. Nu lät jag mig inte skrämmas av det utan tog på mig kläder och gick en tur runt byn.

Jag gjorde ett stopp hos Nina på blomsteraffären och köpte lite plant att sätta i krukan på bron innan jag gick upp till mamma för att få en kopp kaffe. Snacka om att det var ett lyckokast för där blev jag inte bara bjuden på kaffe utan även lunch, Jansons frestelse. Perfekt för mig som brukar slarva med maten när sonen är ute på äventyr (han är ju i Nybro på både tävling och träningsläger i helgen), nu har jag fått i mig ett rejält mål mat idag.


Vår i en kruka på bron!