lördag 28 maj 2016

Det här med sömn är rätt konstigt egentligen. Något som borde vara så enkelt. Man är trött, går och lägger sig. Sover sedan hela natten, kliver upp pigg och glad, jobbar blir trött och går och lägger sig......och så ska det ju rulla runt är det tänkt.

Istället har i alla fall jag svårt att somna om när jag vaknar till ibland under nätterna. Det händer då och då. Natten som gick var en sån natt. Igår kväll hade jag migränen från helvetet så jag dök i säng redan vid åtta och somnade kanske en timme senare när medicinen fick värken att börja släppa. När midnatt passerat och en ny dag startade vaknade jag....sen var det tji att somna om. Efter att ha vänt och vridit på mig i flera timmar tänkte jag någonstans vid tretiden att jag kanske borde gå ut och dra upp maskrosor ur rabatten....

Galning sa jag då till mig själv och vände på mig för att somna om. Till slut lyckades jag i alla fall för plötsligt vaknade jag till. Då var klockan halv sju, den tid jag normalt snoozar väckarklockan för fullt för att ta mig ur sängen när jag ska arbeta. Nu vaknade jag av mig själv....skitdumt. När jag precis var på väg att dåsa bort igen ryckte jag till och tänkte: Antons gradering. Vaken igen insåg jag att det var ett dygn för tidigt. Nästa gång jag vaknade var klockan nio, totalt slut.

Jag släpade mig i alla fall ur sängen, åt frukost och tog en promenad. Sen hör och häpna, drog jag upp maskrosorna ur rabatten på framsidan. Grävde ur en sjättedel av rabatten gjorde jag också. Därefter tog grävorken slut....eller egentligen var det min axel och överarm som tog slut (den axel jag skadade när jag stöp utanför ICA i höstas). Vila känns därför som ett lagom fint alternativ resten av dagen.

Vilken tur då att det är Morsafton idag. Sonen har lovat att passa upp mig, tömma diskmaskinen, laga middag och annat som en mamma vill ha gjort en lördag i maj. Då får mamman ligga i soffan, surfa, läsa, lyssna på musik och vifta på tårna.

Mina pelargoner fick komma hem idag efter att ha skötts om hela vintern av mamma.
Jag gav dem ny jord och satte krukorna på plats i växthuset precis som det ska vara.