söndag 27 november 2016

Nu är den här igen, Den ljusa glittertiden precis när det är som mörkast ute. Inne lyser ljusstakar, stjärnor och en och annan ljusslinga. Levande ljus tänds och har man tur doftar det av saffran eller andra julkryddor.

Om inte har jag upptäckt att det fungerar alldeles utmärkt att öppna en burk pepparkakor, stoppa in en kaka i ugnen eller mikron en kort stund och simsalabim....juldofterna infinner sig. Ett annat tips jag lärt mig av mamma (tror jag) är att koka upp lite vatten med kanel och andra julkryddor....sprider också juldofter. Det gäller ju att hitta genvägarna om tiden inte riktigt vill räcka till. 

I morse vaknade jag av att jag var väldigt snuvig, det rann ur näsan. Klev upp för att snyta mig men upptäckte raskt att det var rött det som rann. Näsblod...kan inte komma ihåg när det rann så friskt ur min näsa senast, för att inte tala om det som rann ner i svalget bakvägen.....Usch så obehagligt det var att stoppa in blodstillande vadd....plötsligt tycker jag väldigt synd om sonen som periodvis levt med blodstillande vadd i näsan....

Hur som helst, eftersom jag inte är förkyld var nog näsblodet ett sätt att tala om för mig att jag ska ta det lugnt och vila. Alltså blir det programmet för dagen följande: Lite tända ljus, knäträning (det slipper jag inte undan), adventsfika och en tur på skyltsöndag ute på byn samt middag hos mor. Det känns lagom ansträngande denna första advent. Ja förstås om det slutar blåsa tänker jag sätta ut belysning på utegranen men annars väntar jag med det.....onödigt att den ska blåsa ur läge på en gång.

Ha nu en fin och ljus första advent alla vänner!!