måndag 5 december 2016

Men alltså....vad är det för fel på människor i vårt land?? Hur kan man hata ett litet barn med mörka fina ögon och luciakrona på sitt mörka härliga hår? Hur??

Det Sverige där hatarna får ta plats är inte mitt Sverige. Mitt Sverige är ett land där alla har lika värde, där vi älskar istället för att hata. Där vi uppmuntrar varandra till att våga vara unika och ta plats precis som den vi är. I mitt Sverige spelar det inte någon som helst roll om du är lång, kort, tjock, smal, mörk, ljus, hetero, homo, tjej, kille, gammal, ung eller på något annat alldeles eget underbart unikt sätt......det spelar ingen roll!!

Hur ska vi kunna lära våra barn och ungdomar att inte skriva elaka saker till varandra på nätet och att mobbning inte är okej när vuxna gör det hela tiden utan tanke på att de är förebilder som tas efter. Hur ska de unga kunna förstå att det inte är okej att uttrycka sig nedsättande om andra när det finns människor som hatar och kallar varandra för både det ena och andra helt öppet, hela tiden??

Vi hjälps åt att vara förebilder. Vi tänker på vad vi skriver när vi formulerar oss så att andra kan läsa. Vi tänker på vad vi säger när vi diskuterar saker hemma vid middagsbordet eller på arbetsplatsen. Vi hjälps åt att ta tillbaka nätet från hatarna och rasisterna för i mitt Sverige har de ingen chans att göra sig hörda. I mitt Sverige är kärleken störst, i mitt Sverige uppmuntras mångfald!